Παππάς στο CNN: Οι αποφάσεις του Eurogroup εξασφαλίζουν την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές

Παππάς στο CNN: Οι αποφάσεις του Eurogroup εξασφαλίζουν την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές
Sooc

Στο αμερικανικό δίκτυο CNN μίλησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, στο πλαίσιο επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ουάσιγκτον. Μιλώντας για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας είπε πως «Είμαστε πεπεισμένοι ότι οι αποφάσεις που έλαβε το Eurogroup θα διασφαλίσουν την επιστροφή στις αγορές τον Αύγουστο του επόμενου έτους, όταν θα έχει ολοκληρωθεί το τρέχον πρόγραμμα».

Στη συνέχεια της συνέντευξης που παραχώρησε, υπογράμμισε τα θετικά οικονομικά στοιχεία, όπως η αύξηση του ΑΕΠ, η αύξηση της απασχόλησης, η αύξηση των εξαγωγών και των επενδύσεων. Ο Έλληνας υπουργός εκτίμησε ότι η χώρα θα αποκτήσει πλήρη πρόσβαση στις αγορές, γεγονός που «θα ομαλοποιήσει την ικανότητά μας να εξυπηρετούμε τα χρέη μας» όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Να εστιάσουμε στην επιχειρηματικότητα

Απαντώντας σε ερώτηση για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσει η Ελλάδα να σταματήσει τη «διαρροή εγκεφάλων», αλλά και να προσελκύσει αυτούς τους ανθρώπους πίσω στη χώρα, ο κ. Παππάς ανέφερε: «Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνουμε, και το κάναμε αμέσως, ήταν να διασφαλίσουμε ότι οι πόροι από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία οργανώνονται με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορούν να ωφεληθούν οι νεοφυείς εταιρείες, ώστε να μπορούν οι άνθρωποι να επιστρέψουν στη χώρα, να ξεκινήσουν την επιχείρησή τους και να βγάλουν τα προς το ζην, αντί να πάνε στο εξωτερικό».

Όπως συμπλήρωσε, το 2015 η ανεργία ήταν στο 27% και τώρα βρίσκεται μόλις πάνω από το 21%. Μάλιστα, έκανε λόγο για τις σχεδόν 350.000 θέσεις εργασίας που έχουν δημιουργηθεί, στέλνοντας μήνυμα στους νέους που εργάζονται εκτός χώρας να επιστρέψουν.

Σημαντικές οι αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα

Με αφορμή το γεγονός ότι οι ΗΠΑ είναι η τιμώμενη χώρα στην επόμενη ΔΕΘ, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής ρωτήθηκε για τις αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα. «Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει μία πολύ ουσιαστική παρουσία αμερικανικών εταιρειών σε σχεδόν δώδεκα μήνες. Πέραν τούτου, είναι γεγονός ότι ήδη πολλές αμερικανικές εταιρείες αποφάσισαν να επενδύσουν στην Ελλάδα, σε ασφαλιστικές δραστηριότητες, στην αγορά ακινήτων και σε διάφορους άλλους τομείς. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα, ότι εκτός από παράγοντας στον χώρο της ασφάλειας στην περιοχή, οι ΗΠΑ καθίστανται και οικονομικός παράγοντας στη χώρα» απάντησε.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα