Μητσοτάκης: Η βόρεια Ελλάδα πρέπει να γίνει κέντρο εξαγωγικών δραστηριοτήτων και πόλος τεχνολογίας

Μητσοτάκης: Η βόρεια Ελλάδα πρέπει να γίνει κέντρο εξαγωγικών δραστηριοτήτων και πόλος τεχνολογίας
Eurokinissi

Την ανάγκη να γίνει η Βόρεια Ελλάδα ένα κέντρο εξαγωγικών δραστηριοτήτων και πόλος υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας με παράλληλη ανάπτυξη του τουρισμού και άλλων τομέων της οικονομίας επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και στη σύντομη συζήτηση που είχε με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζτιζικώστα και τον πρόεδρο της ΔΕΘ-HELEXPO Τάσο Τζήκα.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί οι στόχοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είναι στόχοι και της Νέας Δημοκρατίας και συνεχάρη τον κ. Τζήκα για τη διοργάνωση της ΔΕΘ λέγοντας ότι η ΔΕΘ ξαναβρήκε τη θέση της και τον προσανατολισμό της στην καινοτομία, την εξωστρέφεια και τις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων.

Ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι η Περιφέρεια έχει συγκροτημένο σχέδιο και η είναι η πρώτη πανελλαδικά στην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης έφθασε στην 82η ΔΕΘ στις 11 το πρωί στην είσοδο της ΧΑΝΘ και άρχισε να επισκέπτεται περίπτερα.

«Η ασφάλεια και η τάξη είναι προϋπόθεση ευημερίας και ελευθερίας», έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών του περιπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας/

Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε αρκετή ώρα με στελέχη της ΕΛΑΣ και απλούς αστυνομικούς και έδειξε ενδιαφέρον για θέματα οδικής ασφάλειας, καθώς με πρωτοβουλία του πραγματοποιήθηκε σχετική ημερίδα στην Κρήτη, με αφορμή τα πολλά θανατηφόρα τροχαία στο νησί την περίοδο του καλοκαιριού.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ζήτησε να μάθει πληροφορίες για τα δύο drones που παρουσιάζονται στο περίπτερο της Αστυνομίας, ένα ηλεκτροκίνητο και ένα μηχανοκίνητο. Μέλη της νεοσύστατης (δημιουργήθηκε πριν 40 μέρες) Ομάδας Μη Στελεχωμένων Αεροσκαφών ενημέρωσαν τον κ. Μητσοτάκη ότι η ΕΛΑΣ διαθέτει συνολικά 6 drones (3 ηλεκτρικά και 3 με βενζίνη) και για τις επιχειρήσεις στις οποίες παίρνουν μέρος.

Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης έφτασε στο περίπτερο της Αστυνομίας δύο κομάντο των Ενόπλων Δυνάμεων έκαναν καταρίχηση με σχοινιά από τον παρακείμενο πύργο του ΟΤΕ και ο πρόεδρος της ΝΔ έστρεψε τα μάτια του ψηλά για να παρακολουθήσει τη θεματική αυτή ενέργεια.

Ο κ. Μητσοτάκης αφιέρωσε μεγάλο μέρος της περιοδείας του στην 82η ΔΕΘ στην καινοτομία. Επισκέφθηκε το περίπτερο "Εκπαίδευση-Ερευνα-Καινοτομία" και ξεναγήθηκε στα περίπτερα των Πανεπιστημίων Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, Μακεδονίας, Δημοκρίτειο Θράκης και Θεσσαλίας.

Στο σταντ των Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων του ΑΠΘ, παρουσία του πρύτανη Περικλή Μήτκα, έκανε το τεστ αντανακλαστικών στο μηχάνημα μέτρησης αντανακλαστικών, που παρουσιάστηκε σήμερα για πρώτη φορά από τους καθηγητές Λουκά Πέτρου, Ανδρέα Συμεωνίδη και δύο μέλη της ομάδας, τον Κωνσταντίνο Παναγιώτου και τον Εμμανουήλ Τσαρδούλια.

Το ενδιαφέρον του κ. Μητσοτάκη τράβηξαν η Ομάδα Αεροναυτικής, η Ομάδα Ρομποτικής και η Ομάδα Ηλεκτροκίνητου Αυτοκινήτου του ΑΠΘ, και ο πρόεδρος της ΝΔ είδε και τα δύο ρομπότ που εκτίθενται.

Ενημερώθηκε για τους σκύλους οδηγούς και φωτογραφήθηκε με μικρούς και μεγάλους που του το ζήτησαν.

Πριν μπει στη ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης συνάντησε μια ομάδα παιδιών που παίζουν χάντμπολ στη ΧΑΝΘ και τα χαιρέτισε.

Αμέσως μετά εκπρόσωποι του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης (ΑΟΘ), που τον περίμεναν, του έδωσαν ένα λεύκωμα για τα 50 χρόνια που συμπληρώνει το Ράλι της ΔΕΘ.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή