Καταδίκη τριών ατόμων στη Γερμανία που αδιαφόρησαν για έναν ηλικιωμένο που ήταν πεσμένος μπροστά από τράπεζα

Ένας ηλικιωμένος κείτεται μπροστά από μια τράπεζα στη Γερμανία. Όλοι τον προσπερνούν και λίγο μετά πεθαίνει
Urban Life.
Urban Life.
woraput via Getty Images

Αγνόησαν επιδεικτικά έναν άνδρα που κειτόταν στο έδαφος, στον προθάλαμο μιας τράπεζας, καθώς πίστευαν ότι «ήταν ένας άστεγος»..Και έτσι τρεις άνθρωποι καταδικάστηκαν σήμερα, Δευτέρα στη Γερμανία να καταβάλλουν πρόστιμα διότι δεν προσέφεραν βοήθεια σε έναν ηλικιωμένο που απεβίωσε λίγες ημέρες αργότερα.

Ενώ το θύμα βρισκόταν πεσμένο στην είσοδο της τράπεζας στην Έσση τον Οκτώβριο του 2016, μπροστά από ένα αυτόματο μηχάνημα ανάληψης μετρητών, οι τρεις κατηγορούμενοι προσποιήθηκαν ότι δεν τον είδαν, περνώντας από δίπλα του ή ακριβώς από πάνω του, σύμφωνα με το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες παρακολούθησης και δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

«Νόμιζα πως κοιμόταν» επιχείρησε να εξηγήσει ένας από τους κατηγορούμενους ηλικίας 61 ετών κατά τη διάρκεια αυτής της «δίκης για αδιαφορία», όπως την χαρακτήρισε η κατηγορούσα αρχή.

«Λυπάμαι πραγματικά πολύ» τόνισε ενώπιον του δικαστηρίου της Έσσης, στη δυτική Γερμανία, όπως μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο dpa.

«Μπήκα» στην τράπεζα, «ολοκλήρωσα τις δουλειές μου και έφυγα» επισήμανε μια άλλη κατηγορούμενη ηλικίας 39 ετών, που εξήγησε επίσης ότι πολλές φορές την έχουν παρενοχλήσει άστεγοι.

Όμως, σύμφωνα με έναν αστυνομικό που έφθασε στο σημείο του τραγικού γεγονότος, ήταν ξεκάθαρο ότι δεν επρόκειτο για έναν άστεγο που κοιμόταν.

Το θύμα ηλικίας 83 ετών έπεσε πολλές φορές σε διάστημα λίγων λεπτών, χτυπώντας το κεφάλι του στο έδαφος. Μετά την τελευταία του πτώση, δεν κατάφερε να σηκωθεί και παρέμεινε ακίνητος στο έδαφος, στον χώρο μεταξύ της εισόδου της τράπεζας και μπροστά από το αυτόματο μηχάνημα αναλήψεων.

Τέσσερις άνθρωποι τον απέφυγαν ή πέρασαν από πάνω του προτού ένας πέμπτος αποφασίσει να καλέσει βοήθεια.

Μόλις έφθασαν οι αστυνομικοί, το θύμα είχε ακόμα τις αισθήσεις του και έδωσε τα στοιχεία του στις αρχές, λέγοντάς τους επίσης ότι «είναι κουρασμένος». Απεβίωσε μία εβδομάδα αργότερα.

Το δικαστήριο καταδίκασε τους κατηγορούμενους σε πρόστιμα μεταξύ 2.400- 3.600 ευρώ.

(Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή