Και η ζωή συνεχίζεται στον βυθό του Αλίμου (με πετρελαιοκηλίδα ή όχι)

Και η ζωή συνεχίζεται στον βυθό του Αλίμου (με πετρελαιοκηλίδα ή όχι)
Eurokinissi

Μπορεί το ναυάγιο του Αγία Ζώνη ΙΙ και η επακόλουθη πετρελαιοκηλίδα να αποτέλεσαν μια σημαντικότατη οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό, ωστόσο, ως γνωστόν, η φύση βρίσκει τον δρόμο της, παρά τα όποια προβλήματα προκύπτουν λόγω ανθρώπινης δραστηριότητας- και η ζωή αποδεικνύεται πως δεν καταβάλλεται έτσι εύκολα, κάτι που αποδεικνύεται (και) από βίντεο με υποβρύχιες λήψεις που παρουσίασε το notia.gr.

To βίντεο τράβηξε το μεσημέρι της Τετάρτης το καταδυτικό συνεργείο της εταιρίας Piccard Hellas Divers, που συμμετέχει στην επιχείρηση για τον καθαρισμό της οργανωμένης πλαζ «Ακτή του Ήλιου». «Δεν παρατήρησα ίχνη από μαζούτ στο βυθό» είπε στο NOTIA.GR, ο Γιώργος Βεντούρας, υπεύθυνος της εταιρίας, η οποία έκανε τις υποβρύχιες λήψεις.

«Οι άνθρωποι εδώ κινητοποιήθηκαν άμεσα και έκαναν τουλάχιστον ένα 24ωρο πριν ό,τι κάνουν τώρα τα εξειδικευμένα συνεργεία σε διπλανές παραλίες που τοποθετούν φράγματα με ειδικά αντιρρυπαντικά “λουκάνικα” που απορροφούν το μαζούτ.Επειδή έχω καταδυθεί ξανά εδώ, στον κόλπο του Αλίμου και γνωρίζω καλά το βυθό, μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι δεν είδα σημάδια καταστροφής».

Δημοφιλή