ΔΙΕΘΝΕΣ
21/09/2017 09:40 EEST | Updated 21/09/2017 09:40 EEST

Παρουσιάστρια του Fox News καταγγέλλει ότι βιάσθηκε από παρουσιαστή του σταθμού

Bloomberg via Getty Images
Political commentator Scottie Nell Hughes listens during the Politicon convention inside the Pasadena Convention Center in Pasadena, California, U.S., on Saturday, July 29, 2017. During the third annual Politicon pundits, politicians, comedians and entertainers gather to discuss issues that touch all sides of the political spectrum. Photographer: Patrick T. Fallon/Bloomberg via Getty Images

Μήνυση στην οποία ισχυρίζεται ότι βιάστηκε από τον συνάδελφό της, τον παρουσιαστή Charles Payne, κατέθεσε η πολιτική αναλύτρια του ομίλου Fox News, η Scottie Nell Hughes.

Ειδικότερα η Hughes κατέθεσε μήνυση στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης ενάντια της Twenty-First Century Fox Inc, στην οποία ανήκει το τηλεοπτικός σταθμός Fox News και εναντίον του συναδέλφου της με την κατηγορία ότι αυτός την είχε βιάσει στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου στη Νέα Υόρκη το 2013 και την πίεζε προκειμένου να συνεχίσει να έχει σεξουαλικές επαφές μαζί του με αντάλλαγμα συχνές εμφανίσεις σε διάφορες εκπομπές του καναλιού. Ο λόγος δε που στράφηκε κατά του δικτύου, ήταν πως όταν κατήγγειλε το περιστατικό στους δικηγόρους του Fox News τότε το κανάλι στράφηκε εναντίον της.

Όπως αναφέρει η πολιτική αναλύτρια, η διοίκηση του Fox News την έβαλε στη «μαύρη λίστα» και την απέκλεισε από τις εκπομπές, ενώ διέρρευσε πληροφορίες στα ΜΜΕ σχετικά με την ίδια.

Στην μήνυσή του η Hughes δήλωσε πως μετά τον βιασμό οι προσκλήσεις για να εμφανίζεται σε εκπομπές αυξήθηκαν δραματικά. Συγκεκριμένα όταν ο Payne πήρε τη δική του εκπομπή το 2014, η Hughes εμφανιζόταν τέσσερις φορές την εβδομάδα. Όταν όμως η σχέση μεταξύ των δύο έληξε το 2015, τότε οι εμφανίσεις της μειώθηκαν και μέσα σε 10 μήνες συμμετείχε ελάχιστες φορές σε προγράμματα του Fox.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του Payne, ο Jonathan Halpern, υποστηρίζει ότι οι καταγγελίες είναι αβάσιμες και ο πελάτης αρνείται πως έχει παρανομήσει. Σημειώνεται ότι ο Payne, παρουσιαστής της εκπομπής «Making Money» επέστρεψε έπειτα από δύο μήνες στον σταθμό καθώς του είχε επιβληθεί αναστολή των αρμοδιοτήτων του με αφορμή τις καταγγελίες.

«Είμαι βέβαιος πως όταν παρουσιαστούν όλα τα στοιχεία ο κ. Payne θα αποδειχθεί αθώος σε όλες τις κατηγορίες αφού αυτές θα καταρρεύσουν ως ψευδείς» είπε ο Halpern.

Επίσης το τηλεοπτικό δίκτυο με ανακοίνωσή του στηρίζει τον Payne απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς της Hughes υποστηρίζοντας πως πρόκειται για κινήσεις που έχουν ως απώτερο σκοπό να της αποφέρουν δημοσιότητα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Fox News εδώ και ένα χρόνο κλυδωνίζεται από μια σειρά καταγγελιών για σεξουαλικές παρενοχλήσεις που οδήγησαν στην παραίτηση στελεχών του σταθμού. Μάλιστα ο δικηγόρος της Hughe έχει καταθέσει μηνύσεις που αφορούν όχι μόνο σε σεξουαλική παρενόχληση, αλλά και σε ζητήματα που αφορούν φυλετικές διακρίσεις, εκ μέρους υπαλλήλων που είτε έχουν απολυθεί, ή εξακολουθούν να απασχολούνται στον τηλεοπτικό σταθμό.

Sponsored Post