Από το υπουργείο Περιβάλλοντος στο Μαξίμου οι μεταλλωρύχοι. Λήγει το τελεσίγραφο της Eldorado Gold

Από το υπουργείο Περιβάλλοντος στο Μαξίμου οι μεταλλωρύχοι. Λήγει το τελεσίγραφο της Eldorado Gold
SOOC

Πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου και τα γραφεία της Eλληνικός Χρυσός πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι των μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής.

Με σύνθημα "Σκουριές, χρυσός, ευημερία, κάτω τα χέρια από τα μεταλλεία", οι εργαζόμενοι διεκδικούν τη γρήγορη επίλυση των εκκρεμοτήτων σχετικά με τις αδειοδοτήσεις της εταιρείας.

«Γίνεται από ό,τι φαίνεται μεγάλη προσπάθεια και από τις δύο πλευρές να λυθεί το θέμα μας, θεωρούμε και ειλικρινά πιστεύουμε πως θα βρεθεί λύση πολύ σύντομα», δήλωσε λίγο νωρίτερα ο Χρήστος Ζαφειρούδας, πρόεδρος των εργαζομένων στις υπόγειες στοές των μεταλλείων Κασσάνδρας, μετά τη συνάντηση που είχε με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Μιχάλη Βερροιόπουλο.

«Υπάρχει, πρόσθεσε, ένας έντιμος και ειλικρινής διάλογος με την εταιρεία. Δυστυχώς όμως χρειάζεται χρόνος για να δούμε και έμπρακτα αποτελέσματα. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Δεν έχει τελειώσει τίποτα». Ανέφερε ακόμη πως στόχος είναι να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα μέσα στο επόμενο τρίμηνο. Δηλαδή στο χρονικό ορίζοντα στον οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαιτησία μεταξύ του Δημοσίου και της Ελληνικός Χρυσός

Πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα και ότι οι εργαζόμενοι επανέλαβαν τις θέσεις τους για αδειοδότηση της μονάδας στις Σκουριές.

Οι εργαζόμενοι των μεταλλείων Κασσάνδρας από τη Χαλκιδική, έφτασαν νωρίς το πρωί έξω από του υπουργείο Περιβάλλοντος διεκδικώντας τη γρήγορη επίλυση των εκκρεμοτήτων σχετικά με την έκδοση των απαραίτητων αδειών για τα μεταλλεία της Χαλκιδικής, προκειμένου, όπως υποστηρίζουν, να έχουν «αντικείμενο εργασίας».

«Θέλουμε να ξεκαθαρίσει η υπόθεση με την κυβέρνηση και την εταιρεία για να έχουμε δουλειά εμείς. Οι τρεις άδειες που δόθηκαν για την Ολυμπιάδα δεν αρκούν για να προχωρήσει το έργο, είναι ενιαίο» είπε νωρίτερα στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στις στοές των μεταλλείων, Χρήστος Ζαφειρούδας.

Κυκλοφοριακά προβλήματα

Με ιδιαίτερη δυσκολία διεξαγόταν η κίνηση στη λεωφόρο Μεσογείων καθώς οι εργαζόμενοι είχαν κλείσει και τα δύο ρεύματα, προβλήματα υπάρχουν και στο ύψος της Κατεχάκη με την κυκλοφορία να διεξάγεται με δυσκολία στους γύρω δρόμους.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Τροχαίας, κυκλοφοριακά προβλήματα υπάρχουν, αυτή την ώρα, στις λεωφόρους Κατεχάκη, Ηλιουπόλεως, Κηφισίας και Βασιλίσσης Σοφίας, καθώς και στην οδό Μιχαλακοπούλου.

Σημειώνεται ότι η καναδική εταιρεία είχε διαμηνύσει την ελληνική κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο ότι σε περίπτωση που έως σήμερα δεν εκδοθεί η άδεια για τις Σκουριές, τότε είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στην ανάκληση των εργασιών κατ' αρχάς στο έργο των Σκουριών.

Εν τω μεταξύ το το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτωνανάρτησε κείμενο της προσφυγής του Ελληνικού Δημοσίου στη διαιτησία για την υπόθεση των Σκουριών. Το κείμενο που επικαλείται το παρατηρητήριο είναι 18 σελίδων και στις σελίδες 14 και 15 αναφέρονται τα αιτήματα της πλευράς του Δημοσίου.

Δημοφιλή