ΔΙΕΘΝΕΣ
25/09/2017 16:01 EEST | Updated 25/09/2017 16:01 EEST

Γερμανός πρέσβης: Η επόμενη κυβέρνηση θα επιδιώξει φιλοευρωπαϊκή ατζέντα

EUROKINISSI

«Η Γερμανία έχει επίγνωση της ιστορικής της ευθύνης να καταπολεμήσει τον ρατσισμό και τον σεχταρισμό όπου κι αν εμφανιστούν», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα Γενς Πλέτνερ, σχολιάζοντας, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωσή τους, τα αποτελέσματα των γερμανικών ομοσπονδιακών βουλευτικών εκλογών και την είσοδο στην Μπούντεστανγκ του AfD. Εξέφρασε, επίσης, τη βεβαιότητά του ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών θα αντισταθεί σε κάθε προσπάθεια διάδοσης της δεξιάς εθνικιστικής ιδεολογίας».

Σε ό,τι αφορά την κατεύθυνση μιας μελλοντικής γερμανικής κυβέρνησης, ο κ. Πλέτνερ είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών ψήφισε υπέρ των κομμάτων που πιστεύουν στην Ευρώπη. Συνεπώς, είμαι πολύ σίγουρος ότι η επόμενη κυβέρνηση θα επιδιώξει μια αποφασιστικά φιλοευρωπαϊκή ατζέντα».

Ο κ. Πλέτνερ, χθες από νωρίς το απόγευμα, καλωσόριζε τους δεκάδες καλεσμένους που συγκεντρώθηκαν στον κήπο της γερμανικής πρεσβευτικής κατοικίας στο Χαλάνδρι, για να παρακολουθήσουν σε απευθείας σύνδεση από το γερμανικό δημόσιο κανάλι την αναμετάδοση των αποτελεσμάτων των γερμανικών εκλογών, από γιγαντοοθόνη που θα έχει στηθεί για την περίσταση. Μεταξύ άλλων, παραβρέθηκαν στη γερμανική κατοικία για να παρακολουθήσουν την εκλογική βραδιά, Γερμανοί επιχειρηματίες και Έλληνες που δραστηριοποιούνται στη Γερμανία, βουλευτές, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι των πέντε γερμανικών πολιτικών ιδρυμάτων στην Αθήνα (Κόνραντ Αντενάουερ, Χανς Ζάιντελ, Φρίντριχ Έμπερτ, Ρόζα Λούξεμπουργκ, Φρίντριχ Νάουμαν), οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν παραδοσιακές γερμανικές γεύσεις, με «κυρίαρχο» πιάτο τα λουκάνικα και τη συνοδεία μπίρας.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)