Έρχεται ένα νέο ρόφημα με βάση το γάλα, αλλά δεν είμαστε σίγουροι πως το θέλουμε

Κάθε φορά νομίζουμε πως τα έχουμε δει όλα όσον αφορά στις καινοτομίες στο χώρο της γαστρονομίας, και κάθε φορά μένουμε με το στόμα ανοιχτό με τις νέες τάσεις που επιμένουν να ξεπετάγονται από κάθε γωνιά, παρότι κανείς δεν τις ζήτησε ή τις ήθελε στη ζωή του.

Μια τέτοια νέα τάση έρχεται τώρα από τη Μεγάλη Βρετανία και, πραγματικά, δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι σκεφτόταν ο δημιουργός της όταν την εμπνεύστηκε.

Η γαλακτοβιομηχανία Arla ανακοίνωσε πρόσφατα πως σχεδιάζει να φέρει στην αγορά ένα νέο ανθρακούχο ποτό με βάση το γάλα, το οποίο υποστηρίζουν πως έχει μεγάλη απήχηση στους εφήβους. Θα πρόκειται, ουσιαστικά, για ένα μείγμα ορού γάλακτος με χυμό φρούτων και ανθρακικό, η τελική μορφή του οποίου θα έχει μια ροζ απόχρωση.

Ακούγεται τρομερά υγιεινό.

Το νέο αυτό ρόφημα δημιουργήθηκε από τον Γερμανό βιοχημικό Sven Thormahlen και τον πρώην brand manager της Heinz, Matt Walker, και πρόκειται να βγει αρχικά στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας και της Σιγκαπούρης και, αν τα πάει καλά, θα εξαπλωθεί και στις αγορές των υπόλοιπων χωρών.

Πρόκειται για μια κίνηση που η εταιρεία είχε εξαγγείλει από το 2016, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να δημιουργήσει μια νέα αγορά για τα ροφήματα που έχουν ως βάση το γάλα, καθώς οι πωλήσεις του παραδοσιακού γάλατος έχουν μειωθεί δραματικά εξαιτίας των πιο δημοφιλών ποικιλιών του, όπως το γάλα καρύδας και αμυγδάλου.

Σε κάθε περίπτωση, αν σας λέγαμε πως ανυπομονούμε για το νέο, ροζ γαλακτοφρουτοποτό να έρθει στην ελληνική αγορά, θα σας λέγαμε ψέματα.