Ειδικοί αναλύουν τη γλώσσα του σώματος του πρίγκιπα Χάρι στη φωτογραφία με τη Μελάνια Τραμπ

Ειδικοί αναλύουν τη γλώσσα του σώματος του πρίγκιπα Χάρι στη φωτογραφία με τη Μελάνια Τραμπ
|

Η πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών Μελάνια Τραμπ και ο πρίγκιπας Χάρι πόζαραν μαζί για μια σειρά φωτογραφιών κατά τη διάρκεια των παγκοσμίων αγώνων Invictus Games το Σαββατοκύριακο.

Σε μια από τις φωτογραφίες, τα μισά δάχτυλα του ενός χεριού του Χάρι βρίσκονται μέσα στο κουμπωμένο σακάκι του, με έναν περίεργο τρόπο. Η ασυνήθιστη χειρονομία έγινε αντικείμενο σχολίων, σε σημείο που τα περιοδικά και έντυπα “επισκίασαν” την πρώτη επίσημη εμφάνιση του πρίγκιπα με την αγαπημένη του Μέγκαν Μαρκλ.

Μάλιστα, κάποιοι χρήστες του Τουίτερ παρομοίωσαν τη χειρονομία του Χάρι ως “σύμβολο του διαβόλου”.

Δυο ειδικοί της γλώσσας του σώματος πιστεύουν ότι η χειρονομία παρερμηνεύτηκε σε δυο διαφορετικούς τρόπους. “Η χειρονομία δεν είναι σημάδι ότι ο Χάρι είναι ο διάβολος, αλλά πρόκειται για προειδοποίηση των κακών πνευμάτων”, λέει η ειδικός Patti Wood. “Το να τοποθετείς το χέρι σου στο στομάχι είναι σημάδι οικειότητας, όπως έχει παρατηρηθεί και σε άλλες δημόσιες εμφανίσεις προσωπικοτήτων”.

Αντίθετα ο ειδικός και συγγραφέας Joe Navarro ισχυρίζεται ότι “ίσως πρόκειται για ψυχολογική δυσφορία” και δεν θα το ανέλυε τόσο.

Το κείμενο μεταφράστηκε από την αμερικανική έκδοση της HuffPost για την ελληνική.

Προτείνετε μια διόρθωση