Ενστάσεις του Δημήτρη Καμμένου περί ψήφισης για την Τουρκική Ένωση Θράκης παρά τη συμφωνία ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ

Ενστάσεις του Δημήτρη Καμμένου περί ψήφισης για την Τουρκική Ένωση Θράκης παρά τη συμφωνία ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ
sooc

Λίγες μόλις ώρες μετά τη δέσμευση που ανέλαβαν οι ΑΝΕΛ και ο ίδιος πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος προς τον πρωθυπουργό πως εφ εξής θα στηρίζει τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και δεν θα διαφοροποιείται κατά το δοκούν, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Β' Πειραιά των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να υπερψηφίσει την τη διάταξη για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης, τουλάχιστον ως αυτή έχει μέχρι τώρα.

«Η Τουρκική Ενωση Ξάνθης» είναι ένα ευαίσθητο θέμα, εθνικά, πάλι έχω εγείρει, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί όταν πάλι επανέλθει το υπουργείο Δικαιοσύνης για να υλοποιήσει τη διατύπωση, έτσι ώστε να προστατεύσουμε τη Συνθήκη της Λωζάννης. Εάν έρθει χωρίς προστασία της Συνθήκης της Λωζάννης, έτσι ώστε οποιοδήποτε σωματείο, μία αστική υπόθεση, να παίρνει την ονομασία, ονοματοδοτείται, χωρίς επιθετικό προσδιορισμό τουρκικό αλλά οτιδήποτε άλλο μειονοτικό ή οτιδήποτε άλλο, όχι δεν μπορεί να ψηφιστεί αυτό», ανέφερε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Οι ανησυχίες που εγείρει ο Δ.Καμμένος και η προειδοποίηση πως θα δεν θα συνταχθεί με την «κοινή γραμμή» των κυβερνητικών εταίρων, αναδεικνύει ουσιαστικά τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση σε ότι αφορά την παραγωγή νομοθετικού έργου μετά την απόφαση ΝΔ και Δημοκρατικής Συμπαράταξης να μην στηρίζουν κυβερνητικές πρωτοβουλίες- ακόμη και εάν συμφωνούν- στην περίπτωση που δεν συγκεντρώνει και τις ψήφους των ΑΝΕΛ. Από την άλλη, αν και οι ΑΝΕΛ -μετά και την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον Πάνο Καμμένο για στη Βουλή και επί της συζήτησης για τις συνομιλίες του με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη- δήλωσαν πως θα στηρίζουν τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ,η απόφαση αυτή έχει ένα υψηλό κόστος. Ήδη οι ΑΝΕΛ υπερψήφισαν τη ρύθμιση για την αναγνώριση ταυτότητας φύλου κάτι που δεν συνάδει με το ιδεολογικό προφίλ του κόμματος και τώρα θα πρέπει να βρεθεί μια λύση και για ένα ζήτημα επίσης ευαίσθητο για τους ψηφοφόρους των ΑΝΕΛ, αυτό για τον Τουρκική Ένωσης Ξάνθης. Πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως οι δύο πλευρές έχουν βρει μια λύση προκειμένου να διευκολυνθούν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ να υπερψηφίσουν τη διάταξη.

Δημοφιλή