ΠΑΣΟΚ: Το μόνο πλεόνασμα που μπορεί να πετύχει ο Τσίπρας είναι της προπαγάνδας

ΠΑΣΟΚ: Το μόνο πλεόνασμα που μπορεί να πετύχει ο Τσίπρας είναι της προπαγάνδας
Sooc

Δριμεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του σχετικά με τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού Ιανουάριος- Αύγουστος 2017.

«Αποδεικνύουν ότι όλα όσα είπε ο κ. Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ ανήκουν στη γνωστή κατηγορία της εικονικής πραγματικότητας στην οποία ο πρωθυπουργός διαθέτει υψηλή εξειδίκευση» αναφέρεται σχετικά.

Όπως σημειώνει ο Τομέας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, «το πρωτογενές πλεόνασμα επιτυγχάνεται με ψαλίδι σε ζωτικής σημασίας κοινωνικές δαπάνες (Νοσοκομεία, πολύτεκνοι, κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης) και στο ΠΔΕ. Τα προβλήματα στον τομέα των εσόδων τα οποία έχουμε επισημάνει έγκαιρα, επίμονα και συστηματικά, δεν μπορούν πλέον να κρυφτούν και δημιουργούν μαύρη τρύπα που φέρνει πολύ πιο κοντά από το 2019 και 2020 τις ήδη ψηφισμένες περικοπές στο αφορολόγητο και τις συντάξεις».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης ασκείται έντονη κριτική στην κυβέρνηση: «Στάθηκαν παντελώς ανίκανοι να αξιοποιήσουν το δημοσιονομικό χώρο που δημιούργησαν τα χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα για 3 χρόνια (2015-2017). Αντίθετα πέτυχαν δύο χρόνια ύφεση και φέτος μια ισχνή ανάπτυξη αρκετά κάτω από τις προβλέψεις τους και πολύ μακριά από τις ανάγκες και τις δυνατότητες της χώρας. Όχι μόνο αλυσόδεσαν τη χώρα σε παράλογα πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2060, αλλά με την υπερφορολόγηση και το φορο-ασφαλιστικό Κατρούγκαλου υπονόμευσαν ανοιχτά την επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων το 2018-2021, την περίοδο δηλαδή που οι απαιτήσεις εξυπηρέτησης του χρέους είναι σχετικά χαμηλές».

«Αυτή τη σκληρή πραγματικότητα ο κ. Τσίπρας την ονομάζει τέλος της κρίσης και των μνημονίων αποδεικνύοντας ότι το μόνο πλεόνασμα που μπορεί και επιτυγχάνει είναι αυτό της προπαγάνδας. Οι πρωτοφανείς θυσίες του Ελληνικού λαού απαιτούν σεβασμό και δεν είναι ζαριές στο καζίνο του τυχοδιωκτισμού των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Όσο παραμένουν στην Κυβέρνηση το μόνο που μπορούν είναι να εγκλωβίζουν τη χώρα και τους πολίτες της, ολοένα και βαθύτερα, στο δικό τους αδιέξοδο. Γι’ αυτό όσο γρηγορότερα φύγουν τόσο το καλύτερο».

Δημοφιλή