Η... ομηρία Τσίπρα στη συνεδρίαση των γαλάζιων τομεαρχών

Η... ομηρία Τσίπρα στη συνεδρίαση των γαλάζιων τομεαρχών
SOOC

Ως την πιο τρανταχτή απόδειξη οτι ο Αλέξης Τσιπρας ειναι «όμηρος» του Πάνου Καμμένου ερμηνεύουν στη ΝΔ την αιφνίδια στροφή των ΑΝΕΛ να δηλώσουν οτι στηρίζουν την ρύθμιση που θεσπιζει την αλλαγή φύλου με μια απλή δήλωση, αλλα και το επίμαχο ζήτημα της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης.

Ειναι ενδεικτικο οτι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνεδρίαση των τομεαρχών της ΝΔ που συγκαλεί για σήμερα, αναμένεται να κάνει ανοιχτά λόγο για «πολιτική συναλλαγή» των δύο κυβερνητικών εταίρων, απο τη στιγμή όπου ο πρωθυπουργός από βήματος της Βουλής, παρείχε μόλις πριν από δύο ημέρες πλήρη πολιτική κάλυψη στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ (για τις συνομιλίες του με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη και τις επίμαχες φωτογραφίες στο καζίνο του Λονδίνου), και μεσα σε λίγες ώρες και μπροστά στον κίνδυνο απώλειας της δεδηλωμένης, οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων εμφανίστηκαν να υπερψηφίζουν διατάξεις που οι ίδιοι θεωρούσαν... κόκκινες γραμμές.

Στην οδό Πειραιώς θεωρούν οτι η πρόσφατη επιλογή να δηλώσουν - μαζί με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη - ότι από εδώ και στο εξής «δεν θα βάζουν πλάτη» σε νομοθετήματα που εκ των προτέρων διαφοροποιούνται οι ΑΝΕΛ, ήταν μια πολιτικά ορθή επιλογή, μέσω της οποίας απεδείχθη μεσα σε λίγες ώρες, οτι η μόνη «συγκολλητική δύναμη» που κρατάει ζωντανό τον κυβερνητικό συνασπισμό ειναι η... δύναμη της παραμονής στην εξουσία.

«Επιλέξατε τον Καμμένο και θα μείνετε με τον Καμμένο» ηταν η χαρακτηριστική αναφορά του Κυριακου Μητσοτακη στη Βουλή, φράση την οποία αναμενεται να επαναλάβει και στη συνεδριαση των τομεαρχών, βάζοντας στην επιχειρηματολογία του και τα ευρήματα της τελευταίας δημοσκόπησης (ΠΑΜΑΚ) οπου καταγράφεται η υπέροχη του Προεδρου της ΝΔ, διψήφια διαφορά στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλα και η εκτίμηση της πλειοψηφίας των πολιτών (85%) που θεωρούν σχεδόν βέβαιο οτι η κυβέρνηση θα λάβει νέα μέτρα.

Δημοφιλή