Εξελίξεις στο στράτευμα: Παραμονή και μετά τη σύνταξη, πώληση παλαιού υλικού και ενεργοποίηση αντισταθμιστικών ωφελημάτων

Εξελίξεις στο στράτευμα: Παραμονή και μετά τη σύνταξη, πώληση παλαιού υλικού και ενεργοποίηση αντισταθμιστικών ωφελημάτων
Eurokinissi

Σειρά εξελίξεων στις ένοπλες δυνάμεις δρομολογεί νέο νομοσχέδιο του υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της «Καθημερινής», προβλέπεται δυνατότητα παραμονής στις ένοπλες δυνάμεις και για τους αξιωματικούς που έχουν ήδη θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, ενώ διευθετούνται ζητήματα που αφορούν την πώληση παλαιού υλικού, αλλά και την ενεργοποίηση αντισταθμιστικών ωφελημάτων που εκκρεμούσαν από την εποχή της αγοράς των πυραυλικών συστημάτων Patriot από τη Raytheon.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», μέσω αυτής της ρύθμισης το υπουργείο Εθνικής Αμυνας ελπίζει να επιτύχει την αναβάθμιση των Patriot, την προμήθεια θερμικών καμερών και ανταλλακτικών για τα συστήματα Phalanx του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και 3 φουσκωτών σκαφών για τον Στρατό Ξηράς.

Μεταξύ άλλων, δημιουργείται Κοινό Σώμα Οικονομικών Επιθεωρητών, το οποίο θα ελέγχει τη διαχείριση των οικονομικών και των συμβάσεων των ενόπλων δυνάμεων, ενώ υπάρχει και πρόβλεψη για έκτακτη βοήθεια προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα αυξανόμενα χρέη των στρατιωτικών νοσοκομείων.

Όσον αφορά στα περί παραμονής στο στράτευμα και μετά τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, η επίμαχη ρύθμιση έχει διακομματική συναίνεση και αφορά στη δυνατότητα οικειοθελούς παραμονής στην ενεργό υπηρεσία και εκτός οργανικών θέσεων, αξιωματικών που υπηρετούν έως και τον βαθμό του συνταγματάρχη. Η ρύθμιση έχει μεταβατική διάταξη, ώστε να περιλαμβάνει και όσους αξιωματικούς αποστρατεύθηκαν με τις κρίσεις του περασμένου Μαρτίου. Οι αξιωματικοί θα παραμένουν δίχως να εξελίσσονται βαθμολογικά ώστε να δημιουργούν πρόβλημα στις κρίσεις, ενώ δεν θα εισπράττουν και το επίδομα επικινδυνότητας.

Δημοφιλή