Οι 80 ημέρες μέχρι το γαλάζιο Συνέδριο

Οι 80 ημέρες μέχρι το γαλάζιο Συνέδριο
Sooc

Σε τροχιά Συνεδρίου μπαίνει η ΝΔ με την ηγεσία της οδού Πειραιώς να αποφασίζει τη διεξαγωγή του για το διάστημα 16 – 17 Δεκεμβρίου, όπου και θα καθοριστούν οι βασικές αρχές και οι θέσεις του κόμματος.

Τις διαδικασίες καλείται να τρέξει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, στον οποίο ανετέθη η προεδρία της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου και των επτά προσυνεδρίων που θα πραγματοποιηθούν σ’ όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μέσα από μια ανοιχτή διαδικασία, με διευρυμένη συμμετοχή πολιτών και χρήση πολλών τεχνολογικών καινοτομιών, στόχος του Συνεδρίου είναι να ανοίξουν οι πόρτες του Κόμματος σε νέους ανθρώπους και νέες ιδέες και να αναδειχθεί το ανθρώπινο δυναμικό που θα υλοποιήσει τις όποιες αποφάσεις.

Στο δρόμο για το Συνέδριο θα πραγματοποιηθούν επτά Προσυνέδρια, από τα οποία τα πέντε θα γίνουν στην Περιφέρεια και τα δύο στην Αττική, με την αρχή να γίνεται στις 8 Οκτωβρίου, στη Νίκαια υπό τον τίτλο: «Για τους Εργαζόμενους και τους Ανέργους».

Θα ακολουθήσουν οι προσυνεδριακές διαδικασίες στις 21 Οκτωβρίου, στη Πάτρα «Για τους Νέους», τα Ιωάννινα «Για εκείνους που χρειάζονται στήριξη και αλληλεγγύη», το Ηράκλειο «Για τις Επιχειρήσεις και την Επανεκκίνηση της Οικονομίας», η Λάρισα «Για τους Αγρότες και την Ανάπτυξη στην Περιφέρεια», η Ανατολική Αττική «Για την καθημερινότητα των Ελλήνων, την Ασφάλεια και την Ποιότητα Ζωής τους» και η αυλαία θα πέσει με το 7ο Προσυνέδριο που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη και θα έχει τίτλο: «Για ένα Νέο Πατριωτισμό».

Οι διοργανωτές προϊδεάζουν για μια σειρά καινοτομιών που θα υϊοθετηθούν ως προς το οργανωτικό κομμάτι, όπως για παράδειγμα, ότι ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν θα εκφωνεί την γνωστή κλασσική ομιλία των Αρχηγών των Κομμάτων από το βήμα, αλλά θα συμμετέχει ενεργά στη συζήτηση, απαντώντας σε ερωτήσεις και αναπτύσσοντας δικές του σκέψεις για τα θέματα κάθε Προσυνεδρίου.

Ενεργό ρόλο θα έχουν και οι πολίτες που θα θελήσουν να συμμετάσχουν στις διαδικασίες, καταθέτοντας τις απόψεις τους μέσω ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου που θα «τρέχει» για περίπου μια εβδομάδα πριν από κάθε Προσυνέδριο.

Δημοφιλή