Φέτος στο Yoleni's έφεραν τα κάτω, πάνω: Οι αλλαγές στον πολυχώρο της Σόλωνος και το κατάστημα στην Αμερική

Φέτος στο Yoleni's έφεραν τα κάτω, πάνω: Οι αλλαγές στον πολυχώρο της Σόλωνος και το κατάστημα στην Αμερική
yolenis

Πέρυσι, λίγο πριν ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό, η HuffPost Greece, είχε την χαρά να μπει μέσα στο νέο flagship Store του Yoleni's στη Σόλωνος και τον αριθμό 9 και να κάνει μία αποκλειστική ξενάγηση, στο κτίριο των 6 ορόφων που απασχολεί 65 εργαζόμενους.

Φέτος, ο Γιάννης Γεωργιάδης, μέλος της ομάδας του Yoleni's, μας προσκάλεσε και πάλι για να δούμε τις αλλαγές που έγιναν μέσα στον πολυχώρο γαστρονομίας.

Η πρώτη και ίσως πιο τρανταχτή αλλαγή είναι η μεταφορά του εδωδιμοπωλείου από το μείον ένα όπου βρισκόταν, στο ισόγειο. Εκεί, σε συνεργασία με «Το Χωριουδάκι», πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά, υποδέχονται κάθε επισκέπτη, ενώ ακολουθούν ράφια γεμάτα με επιλεγμένα ελληνικά προϊόντα, από τη μία πλευρά, και το σημείο που φτιάχνονται παραδοσιακές πίτες και πωλούνται ελληνικά τυριά και αλλαντικά.

«Θέλουμε να βελτιωνόμαστε συνεχώς. Με το που μπαίνει κανείς στην είσοδο του πολυχώρου καταλαβαίνει ότι βρίσκεται σε ένα mall γαστρονομίας. Μπορεί να πάρει τα καθημερινά του ψώνια σε φρούτα, αλλά και επιλεγμένα προϊόντα.»

«Η ελληνικότητα υπάρχει παντού», αναφέρει ο κ. Γεωργιάδης, οπότε δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη γωνιά που φτιάχνονται παραδοσιακές πίτες και σερβίρεται το ψωμί. Πέρσι η θρακιώτικη πίτα, ήταν το σήμα κατατεθέν του Yoleni's αλλά φέτος έρχονται πίτες από όλη την Ελλάδα.

«Η πίτα έχει αλλάξει. Είναι πίτες που έχουν γέμιση εμπνευσμένη από όλη την Ελλάδα, σε κρητικό χειροποίητο φύλλο. Έχουμε επιλέξει ορισμένες τοπικές συνταγές που τις κάναμε γεμίσεις για πίτες.»

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μπορεί κανείς να δοκιμάσει πίτα με γέμιση κερκυραϊκή παστιτσάδα, τσιγαρέλι και μελιτζανοκιμαδόπιτα.

Όσο για τα συσκευασμένα προϊόντα που βρίσκονται προς πώληση, είναι σαφώς λιγότερα, αλλά αυτό οφείλεται όπως τονίζει ο κ. Γεωργιάδης ότι έχει γίνει πιο αυστηρή επιλογή ώστε να υπάρχουν στα ράφια τα «καλύτερα επιλεγμένα προϊόντα από όλη την Ελλάδα».

Τον υπόλοιπο όροφο συμπληρώνει το coffee corner και το αίθριο, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει τις πίτες και τα σνακ που προσφέρονται, συνδυασμένα με ένα προτεινόμενο κρασί.

Αυτό το οποίο ανυπομονούμε να δούμε και να δοκιμάσουμε είναι το ελληνικό πρωινό, που θα έρθει σύντομα στο Yoleni' s, με βάσει όλες τις πρώτες ύλες που ήδη υπάρχουν στο κατάστημα.

Η δεύτερη μεγάλη αλλαγή έρχεται στο μείον ένα που μεταμορφώθηκε σε κελάρι, μαζί με την βοήθεια του All About Wine.

«Η λογική είναι ότι το κρασί ταιριάζει καλύτερα στον κάτω χώρο. Έχουμε 400 ετικέτες κρασιών, ελληνικά πάντα, από μικρότερους και μεγαλύτερους αμπελώνες και παραγωγούς. Πολύ σύντομα θα διαμορφωθεί και το wine bar, όπου θα μπορείς να έρθεις να κάνεις οινογνωσία, αλλά και να παραγγείλεις τα πιάτα που έχουμε στον πάνω όροφο, με νέες προτάσεις κρασιού», λέει ο κ. Γεωργιάδης.

Η τρίτη αλλαγή είναι στον πρώτο όροφο, όπου είναι τοποθετημένο το εστιατόριο του πολυχώρου και, αφορά τόσο τον χώρο, ο οποίος άλλαξε και έγινε μεγαλύτερος, αλλά και το εστιατόριο. Η φετινή συνεργασία του Yoleni's είναι με το Steak Bar by Kiku, το οποίο περιέχει το κρεοπώλειο από το Carnicero. Όπως και πέρσι, δίνεται η επιλογή να κόψει κανείς ένα κομμάτι κρέας από το κρεοπωλείο και να το ψήσει ή να επιλέξει από το μενού, διατηρώντας μία πολύ καλή σχέση ποιότητας και τιμής.

Παρά τις αλλαγές, η λογική του Yoleni's παραμένει, με την ανάδειξη των ελληνικών προϊόντων, μέσα από τα ράφια του καταστήματος, και τα ηλεκτρονικά ράφια του e-shop, ενώ φέτος μέσα από πάγκους γευσιγνωσίας δίνεται η δυνατότητα στους παραγωγούς να ξετυλίξουν το δικό τους αφήγημα.

Όσο για τα ελληνικά προϊόντα και τον μύθο ότι είναι ακριβά, ο κ. Γεωργιάδης τονίζει τη σημασία του να επενδύει σε ελληνικά προϊόντα:

«Η κρίση βοηθάει συνέργειες μεταξύ μας. Στηρίζοντας ελληνικά προϊόντα, στηρίζεις την ελληνική οικονομία και αυτό είναι ευεργετικό για όλους.»

Το Yoleni's αναμένεται να ανοίξει franchise κατάστημα στην Αμερική και συγκεκριμένα στο Πρόβιντενς του Ρόουντ Άιλαντ. Έτσι, το ισόγειο του Yoleni's στην Αθήνα ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην Αμερική με το ίδιο στήσιμο, αλλά σε μεγαλογραφία. Μαζί του θα ταξιδέψουν και οι ελληνικές πίτες, τα αλλαντικά, τα τυριά και 600 ελληνικά προϊόντα.