Δεν ξέρει να χάνει, 2-2 με Λιβάγια στο 90' η ΑΕΚ

Δεν ξέρει να χάνει, 2-2 με Λιβάγια στο 90' η ΑΕΚ
EUROKINISSI

Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη από την Αούστρια σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-1 κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση στο 90' του αγώνα με τον Λιβάγια και να πάρει ένα πολύτιμο βαθμό για τη συνέχεια.

Αλύγιστη για δεύτερο σερί παιχνίδι παρέμεινε η ΑΕΚ με τους παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ να δείχνουν ότι φέτος δεν συμβιβάζονται με την ήττα και παλεύουν τα ματς μέχρι τη λήξη τους.

Μάλιστα το τελικό 2-2 με την Αούστρια που διαμορφώθηκε στο 90' της αναμέτρησης με το γκολ του Λιβάγια αδικεί την ΑΕΚ που άξιζε τη νίκη με βάση την απόδοση της καθώς οι γηπεδούχοι είχαν 23 τελικές εκ των οποίων οι 11 προς την εστία αλλά βρήκαν απέναντι τους έναν τρομερό γκολκίπερ που έπιανε τα άπιαστα.

Η βαθμολογία του ομίλου

1. Μίλαν 6 (8-3)

2. ΑΕΚ 4 (4-3)

3. Αούστρια Βιέννης 1 (3-7)

4. Ριέκα 0 (3-5)

Έκανε Μάγια ο Λιβάγια 2-2 στο 90' για την ΑΕΚ που άξιζε τη νίκη

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Πάβελ Γκιλ (Πολωνία)

Βοηθοί: Κόνραντ Σαπέλα (Πολωνία), Ράντοσλαβ Σιέϊκα (Πολωνία)

Επιπρόσθετοι: Γιάροσλαβ Πρζίμπιλ (Πολωνία), Πιότρ Λάσικ (Πολωνία)

4ος: Πάβελ Σοκολνίτσκι (Πολωνία)

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσόσιτς (23' Τζανετόπουλος, 80' Μπακασέτας), Μπακάκης, Γιόχανσον, Αϊνταρεβιτς (53' Γαλανόπουλος), Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος, Λιβάγια, Αραούχο.

ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ (Τόρστεν Φινκ): Πεντς, Κλάιν, Μοχάμεντ, Ζέρμπεστ, Μαρτσίνκο, Χόλτσχαουζερ, Ντε Πάουλα (90+ Λι), Αλάσαν (59' Πρόκοπ), Φελίπε Πίρες, Τατζούρι, Μόνσχαϊν (73' Φρίζενμπιχλερ).

Γκολ: 28'-90' Λιβάγια /43' Μόνσχαϊν, 49' Τατζούρι

Κίτρινες: 62' Γκάλο, 74' Βράνιες, 76' Λιβάγια/15' Αλάσαν

Κόκκινες:

Η ΑΕΚ μπήκε στο ματς με την Αούστρια με φόρα από τη νίκη επί του Ολυμπιακού λίγες μέρες νωρίτερα και άρχισε να απειλεί τους φιλοξενούμενους με στόχο να προηγηθεί στο σκορ. Η πρώτη καλή στιγμή για τους παίκτες του Χιμένεθ χάθηκε στο 9' όταν σε εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά ο Χριστοδουλόπουλος "πάτησε" στον Αϊντάρεβιτς, ο οποίος έκανε τη σέντρα, ο Βράνιες πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Πεντς μπλόκαρε την μπάλα.

Οι παίκτες της ΑΕΚ συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και την κατοχή της μπάλας και οι παίκτες της Αούστρια από την πλευρά τους να ψάχνουν μια καλή φάση στην αντεπίθεση. Με μια τέτοια "χτύπησαν" στο 17' αλλά αρχικά ο Ανέστης και εν συνεχεία το οριζόντιο δοκάρι έσωσαν την ΑΕΚ. Ο Τατζούρι έκανε το γύρισμα απ' τα αριστερά, ο Μόνσχαϊν έπιασε το σουτ στην κίνηση, ο γκολκίπερ των γηπεδούχων απέκρουσε και στη συνέχεια της φάσης η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Άνοιξε λογαριασμό ο Λιβάγια

Η ΑΕΚ απάντησε δυο λεπτά αργότερα όταν κόρνερ που κέρδισε το εκτέλεσε με πανέμορφη κομπίνα. Ο Χριστοδουλόπουλος έδωσε πλασαριστά στον Μάνταλο, ο οποίος έστρωσε στον Αϊντάρεβιτς που έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Ζέρμπεστ, κατέληξε στον Τσόσιτς, αλλά ο Πεντς απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Σέρβου με το πόδι. Οκτώ λεπτά αργότερα ο Λιβάγια συνεργάστηκε με τον Μάνταλο, ο οποίος έκανε το σουτ, αλλά ο Πεντς και πάλι έδιωξε σε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ που έψαχναν, έστω και με αρκετή δόση τύχης, στο 28' με τον Λιβάγια που άνοιξε λογαριασμό με τα αντίπαλα δίχτυα ως παίκτης της ΑΕΚ. Ο Μάνταλος είδε τη κίνηση του Αραούχο στον χώρο του πέρασε έξυπνα τη μπάλα με τον Αργεντινό να πλασάρει και τον Πεντς να αποκρούει με το σώμα του αλλά η μπάλα στη συνέχεια σε διώξιμο των παικτών της Αούστρια κόντραρε στον Λιβάγια και πήρε τροχιά προς τα δίχτυα για το 1-0 της ΑΕΚ.

Γκολ σε καίρια σημεία η Αούστρια

Η Αούστρια που δεν είχε απειλήσει από το 17' μπόρεσε να ισοφαρίσει στην επόμενη καλή στιγμής της και σε ένα καίριο χρονικό σημείο, δυο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ήταν το 43' όταν ο Πίρες βγήκε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, έκανε το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής και ο Μόνσχαϊν με κοντινή προβολή νίκησε τον Ανέστη και διαμόρφωσε το 1-1.

Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου λίγο έλειψε να πάρουν και το προβάδισμα όταν ο Χόλτσχαουζερ εκτέλεσε συρτά το κόρνερ από τα αριστερά, ο Τατζούρι έπιασε το σουτ στην κίνηση, αλλά ο Ανέστης έδιωξε σε κόρνερ.

Οι δυο ομάδες μπήκαν χωρίς αλλαγές στο δεύτερο μέρος με την Αούστρια να παίρνει γρήγορα το προβάδισμα καθώς στο 49' μετά από μια οργανωμένη της επίθεση ο Πιρές έδωσε στον Αλάσαν, ο οποίος προσποιήθηκε, η μπάλα κατέληξε στον Τατζούρι που ήταν στα δεξιά κι αυτός με υπέροχο πλασέ έστειλε τη μπάλα στην απέναντι γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει Ανέστη και έκανε το 2-1.

Έξι ευκαιρίες σε εννιά λεπτά η ΑΕΚ

Το γκολ που δέχθηκε η ΑΕΚ επηρέασε για λίγο τους ποδοσφαιριστές του Χιμένεθ αλλά οι "κιτρινόμαυροι" έψαξαν με καλό ποδόσφαιρο και αξιώσεις την ισοφάριση αλλά έπεσαν πάνω στον Πεντς που ήταν ανίκητος. Η είσοδος του Γαλανόπουλου μάλιστα αντί του Αϊντάρεβιτς στο 53' βοήθησε τους "κιτρινόμαυρους".

Αρχικά στο 51' ο Μάνταλος βρήκε με το κεφάλι τον Αραούχο, η μπάλα κατέληξε στον Λιβάγια, ο οποίος έκανε το σουτ, αλλά ο Πεντς έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Τρία λεπτά αργότερα ο Μάνταλος βρέθηκε στη περιοχή από τα δεξιά, απέφυγε τον Ζέρμπεστ, έκανε το σουτ αλλά ο Πεντς και πάλι ήταν εκεί και έδιωξε σε κόρνερ. Στην εκτέλεση του κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Γκάλο στα δεξιά με τον μπακ των "κιτρινόμαυρων" να κάνει τη σέντρα απ' τα δεξιά, τον Βράνιες να παίρνει την κεφαλιά, και την μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα απ' το δεξί δοκάρι του Πεντς.

Η ΑΕΚ κέρδισε φάουλ σε καλή θέση στο 58' και όλοι περίμεναν από τον Χριστοδουλόπουλο να... κάνει το θαύμα του. Ο Έλληνας επιθετικός εκτέλεσε απευθείας, πέρασε τη μπάλα πάνω από το τείχος αλλά και πάλι ο Πεντς με επέμβαση στην αριστερή του γωνία έδιωξε σε κόρνερ ο Πεντς. Κόρνερ το οποίο εκτέλεσε ο ριστοδουλόπουλος ο Αραούχο έκανε το τακουνάκι, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Η πολιορκία της ΑΕΚ έληξε στο 60' όταν ο Λιβάγια έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από την περιοχή, έκανε το σουτ με τη μπάλα να περνάει λίγο έξω από την εστία του Πέντς. Οι παίκτες της Αούστρια σε αυτό το δεκάλεπτο "φωτιά" απλά παρακολουθούσαν τους παίκτες των γηπεδούχων χωρίς να μπορούν να κάνουν τίποτα.

Δυο κλασικές ευκαιρίες με Λιβάγια, Αραούχο

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να φέρουν το ματς στα ίσια στο 67' όταν σε παρόμοια φάση με αυτή του πρώτου γκολ ο Λιβάγια επωφελήθηκε από τις κόντρες και έγινε αποδέκτης της μπάλας, μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και πλάσαρε με τον Πεντς να διώχνει με το αριστερό πόδι.

Έξι λεπτά αργότερα η ΑΕΚ απείλησε και πάλι όταν ο Γιόχανσον έκλεψε τη μπάλα στο κέντρο, έδωσε στον Αραούχο που έφυγε στην αντεπίθεση από τα αριστερά, ο Αργεντινός μπήκε στη περιοχή έκανε και το σουτ η μπάλα κόντραρε και έφυγε λίγο έξω σε κόρνερ.

Με τριάδα στην άμυνα οι γηπεδούχοι

Ο Χιμένεθ έκανε ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του προκειμένου να ψάξει το γκολ τουλάχιστον της ισοφάρισης. Ο Ισπανός έριξε στο ματς τον Μπακασέτα αντί του Τζανετόπουλου και έπαιξε με 3-5-2 και φόρτωσε την επίθεση του.

Οι παίκτες της ΑΕΚ προσπαθούσαν να βρουν διαδρόμους προς την εστία του Πεντς αλλά η Αούστρια είχε κλειστεί στην άμυνα της.

Ο Λάζαρος προσπάθησε να απειλήσει την εστία του Πεντς με σουτ αρκετά έξω από την περιοχή και τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι που έδειξαν σε ένα ακόμη ματς ότι δεν έχουν μάθει να χάνουν βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης στο 90' της αναμέτρησης και πάλι με τον Λιβάγια. Ο Αραούχο έγινε κάτοχος της μπάλας στα αριστερά, έκανε το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής και ο Λιβάγια που φάνηκε να είναι εκατοστά πιο μπροστά ισοφάρισε στο τελικό 2-2, ένα γκολ που δικαιούταν η ΑΕΚ με βάση την απόδοση της.

Πηγή: sport24.gr

Δημοφιλή