«Ο θεός δεν κάνει λάθη», είχε πει η μητέρα που άφησε το μωρό της να πεθάνει από ίκτερο αντί να το πάει στο γιατρό

«Ο θεός δεν κάνει λάθη», είχε πει η μητέρα που άφησε το μωρό της να πεθάνει από ίκτερο αντί να το πάει στο γιατρό
lancing police department

Με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια διώκονται οι γονείς νεογέννητου που φέρονται να αρνήθηκαν να υποβάλλουν το κοριτσάκι τους σε θεραπεία για τον ίκτερο και τελικά πέθανε εξαιτίας επιπλοκών που προκαλεί.

Το ζευγάρι που ζει στο Λάνσινγκ του Μίσιγκαν των ΗΠΑ είχε επιλέξει η γέννα να γίνει στο σπίτι του. Έτσι η 30χρονη, Ρέιτσελ Πίλαρντ έφερε στον κόσμο το μωρό της με τη βοήθεια μιας μαίας. Αρχικά το μωρό ήταν καλά αλλά την επόμενη ημέρα παρουσίασε συμπτώματα ίκτερου. Η μαία φέρεται να συμβούλεψε τη μητέρα να πάει το παιδί στον γιατρό, τονίζοντας πως το νεογέννητο μπορεί να υποστεί ακόμη και εγκεφαλικές βλάβες ή ακόμη και να πεθάνει εάν δεν λάβει την απαραίτητη θεραπεία. Η μητέρα όμως απάντησε, σύμφωνα με τον αστυνομικό Πίτερ Σάτσια που χειρίστηκε την υπόθεση, πως «Ο θεός δεν κάνει λάθη» και άφησε να εννοηθεί πως το μωρό είναι καλά στην υγεία του.

Μόνο που η υγεία του νεογέννητου κοριτσιού επιδεινωνόταν διαρκώς ενώ κάποια στιγμή φαίνεται πως άρχισε να βήχει έντονα να κάνει αιμόπτυση. Και πάλι η μητέρα δεν πήγε το μωρό στο νοσοκομείο αλλά το άφησε μόνο με την πάνα, το έβαλε δίπλα στο παράθυρο και – σύμφωνα πάντα με τα όσα αναφέρει ο αστυνομικός στην τοπική εφημερίδα Lansing State Journal - χρησιμοποίησε ένα σεσουάρ μαλλιών για να το κρατήσει ζεστό.

Στη συνέχεια το μωρό άρχισε βγάζει αίμα από τη μύτη, δεν μπορούσε να τραφεί και ανέπνεε με δυσκολία. Η μητέρα της, Ρεμπέκα Κερ ήθελε να καλέσει βοήθεια αλλά η κόρη της δεν το επέτρεψε. Λίγες ώρες αργότερα το νεογέννητο είχε ξεψυχήσει.

Η μητέρα ενημέρωσε τον σύζυγός της ο οποίος έκανε μια προσπάθεια να επαναφέρει το μωρό στη ζωή αλλά δεν κατάφερε.

Μάλιστα ο αστυνομικός ανέφερε πως ο πατέρας του μωρού, δεν ήθελε να κάνει τεχνητή αναπνοή στο παιδί γιατί δεν ήξερε ποια είναι η σωστή διαδικασία για μωρά. Όσο προσπαθούσε, η μητέρα προσευχόταν ενώ στη συνέχεια «τηλεφώνησαν σε φίλους με τους οποίους εκκλησιάζονται μαζί και τους ζήτησαν να πάνε στο σπίτι τους για να προσευχηθούν. Αλλά ποτέ δεν κάλεσαν την αστυνομία», εξήγησε μιλώντας ο αστυνομικός.

Αυτός που τελικά ενημέρωσε τις αρχές ήταν ο αδελφός της Ρέιτσελ ο οποίος μάλιστα επικοινώνησε μαζί τους από την Καλιφόρνια όπου βρισκόταν και είχε μάθει για τον θάνατο της μικρής ανιψιάς του. Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι βρήκαν το νεκρό μωρό και από πάνω του πιστούς που προσεύχονταν.

Η ιατροδικαστική έκθεση επιβεβαιώνει πως η νεογέννητο Άμπιγκεϊλ πέθανε από επιπλοκές που σχετίζονται με τον ίκτερο.

Τώρα, σχεδόν οκτώ μήνες μετά τον θάνατο του μωρού τους ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια ενώ αφέθηκαν ελεύθεροι πριν μερικές ημέρες μετά την κατάθεση εγγυητικής επιστολής 75.000 δολαρίων ενώ η δίκη έχει οριστεί για τις 5 Οκτωβρίου. Το ζευγάρι αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 15 ετών.

Δημοφιλή