HΠΑ: Ορειβάτης χάνει τη ζωή του προσπαθώντας να σώσει τη γυναίκα του

HΠΑ: Ορειβάτης χάνει τη ζωή του προσπαθώντας να σώσει τη γυναίκα του
North America, United States, California, View of El Capitan. (Photo by: JTB Photo/UIG via Getty Images)
North America, United States, California, View of El Capitan. (Photo by: JTB Photo/UIG via Getty Images)
JTB Photo via Getty Images

Ένας ορειβάτης έχασε τη ζωή του στο Εθνικό Πάρκο Yosemite στην Καλιφόρνια στην προσπάθειά του να σώσει τη ζωή της συζύγου του, σύμφωνα με το ΒΒC.

Ο 32χρονος Andrew Foster ήταν παγιδευμένος ενώ η σύζυγός του, Lucy, 28 ετών, τραυματίστηκε σοβαρά όταν ένα κομμάτι του βράχου «El Capitan» έπεσε κοντά της από ύψος 200 μέτρων.

Οι γονείς του άτυχου νέου, Julie and Dave, μεταβαίνουν στο σημείο του δυστυχήματος προκειμένου να μεταφέρουν το άψυχο σώμα του παιδιού τους.

«Έχω χάσει τον κόσμο μου, δεν μπορώ να σας περιγράψω πόσο αναστατωμένη είμαι. Ήταν ένας άξιος άνδρας και εξαιρετικός πατέρας», αναφέρει η θεία του Andrew, η οποία συμπληρώνει πως το ζευγάρι είχε ταξιδέψει στο αξιοθέατο για να γιορτάσει την επέτειό του.

Ο βράχος του El Capitan είναι ο μεγαλύτερος μονόλιθος γρανίτη στον κόσμο και ένα από τα πιο γνωστά ορόσημα στο Yosemite.

Ο κυβερνήτης του πάρκου, Scott Gediman δήλωσε ότι πρόκειται για μια τραγική υπόθεση. «Οι άνθρωποι βρέθηκαν στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή», τονίζει.

Το ζευγάρι ζούσε μόνιμα στο Cardiff. Γνωρίστηκαν το 2015 σε μια εκδρομή στις Άλπεις και τον επόμενο χρόνο παντρεύτηκαν.

«Είμαστε ένα νέο ζευγάρι που λατρεύει να ζει περιπέτειες στα βουνά. Δεν είμαστε αθλητές, δηλώνουμε όμως παθιασμένοι πολεμιστές του Σαββατοκύριακου», είχαν γράψει για τους εαυτούς τους στο προσωπικό τους blog.

O Andrew Foster, o οποίος σπούδασε μηχανική στο πανεπιστήμιο του Κάρντιφ, είχε αρχίσει να εργάζεται για την εταιρία ειδών ένδυσης Patagonia. Οι συνάδελφοι του κάνουν λόγο για ένα ιδιαίτερο αγαπητό άτομο. Ο θάνατος του Foster είναι ο πρώτος θάνατος που καταγράφεται από πτώση βράχου σε πάρκο.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε: «Παρέχουμε υποστήριξη και βοήθεια και στις δύο οικογένειες μετά από αυτό το τραγικό γεγονός και παραμένουμε σε επαφή με τις τοπικές αρχές».

Δημοφιλή