«Εργαζόμουν ως σκλάβα του σεξ στη Νέα Υόρκη». Αυτή είναι η ιστορία της Shandra από την Ινδονησία

«Εργαζόμουν ως σκλάβα του σεξ στη Νέα Υόρκη». Αυτή είναι η ιστορία της Shandra από την Ινδονησία

Η Telegraph σε συνεργασία με το κίνημα του «Real Women Real Stories» και στόχο να προασπίσει τα δικαιώματα των γυναικών παρουσιάζει μια σειρά ολιγόλεπτων βίντεο στα οποία γυναίκες εξομολογούνται τις δραματικές ιστορίες τους.

Γυναίκες μιλούν για το βιασμό που υπέστησαν και άλλες εξηγούν γιατί και πώς αναγκάστηκαν να δουλεύουν ως σκλάβες του σεξ. Οι εξομολογήσεις είναι σκληρές και αξίζει να ακουστούν.

Στο παρακάτω βίντεο, η Shandra Woworuntru από την Ινδονησία περιγράφει πώς το 2001 βρήκε δουλειά για έξι μήνες μέσω ενός γραφείου εργασίας στις ΗΠΑ. Πρώτα η ίδια έδωσε 3.000 δολάρια. Στη συνέχεια την ενημέρωσαν πως της βρήκαν θέση στον ξενοδοχειακό κλάδο. Η ίδια που είχε μόλις χάσει τη δουλειά της ως οικονομική αναλύτρια ήταν ενθουσιασμένη με την προοπτική της διαμονής και της εργασίας για έξι ολόκληρους μήνες στη Νέα Υόρκη. Ήταν μόλις 24 ετών και σε λίγες ημέρες θα γινόταν 25. Επιπλέον, όπως ίδια εξομολογείται πως τα λεφτά τα οποία θα της πρόσφεραν θα τη βοηθούσαν να μεγαλώνει την μόλις τριών ετών κόρη της.

Έκλεισε εισιτήρια, επιβιβάστηκε στην πτήση για Νέα Υόρκη και περίμενε να τη συναντήσει κάποιος από το γραφείο στο αεροδρόμιο. Τα έκανε όλα όπως ακριβώςτης είχαν πει. Όταν άκουσε το όνομά της η ίδια χάρηκε. Μάλιστα, είπε στον εαυτό της «κάποιος σε αναγνωρίζει». Ωστόσο, γρήγορα το χαμόγελό της χάθηκε από τα χείλη της. Ο άνδρας την ενημέρωνε πως θα περνούσε το βράδυ της στη Νέα Υόρκη και ότι δεν θα πήγαινε στο Σικάγο, όπως η ίδια νόμιζε. «Τον εμπιστεύθηκα», λέει η Shandra στην κάμερα.

Λίγα λεπτά αργότερα συνειδητοποιεί πως η ίδια βρίσκεται μαζί με άλλες κοπέλες και πως έχουν χωριστεί σε δύο γκρουπ. Η ίδια τότε 24 ετών ήταν μαζί με μία 17χρονη και ακόμη μία 15χρονη κοπέλα.

Όλα άρχισαν να εξελίσσονται πολύ γρήγορα: Την οδήγησαν σε ένα ξενοδοχείο, την αντάλλαξαν με ένα φάκελο γεμάτο χρήματα, ένας άλλος άνδρας οηγούσε πια το αμάξι στο οποίο της είχαν πει να επιβιβαστεί και λίγα λεπτά αργότερα βρισκόταν σε ένα υπόγειο με άλλες κοπέλες φωνάζοντας «κανένας δεν πρόκειται να δει το σώμα μου». Η απαντηση ήταν ''απλή'' ένα όπλο είχε στραφεί εναντίον της. Το ίδιο απόγευμα πουλήθηκε ξανά σε έναν οίκο ανοχής. Ήταν το νέο κορίτσι.

«Η ύπαρξη της κόρης μου μου μού υπενθύμιζε πως πρέπει να μείνω ζωντανή», δηλώνει στην κάμερα.

Όταν η Shandra κατάφερε να δραπετεύσει από ένα παράθυρο, οι αρχές αρνήθηκαν να τη βοηθήσουν. Μόνο ένας άνδρας στη Νέα Υόρκ αφού έμαθε την ιστορία της επικοινώνησε με το FBI ώστε να συλληφθούν οι ένοχοι. Το 2004 επανενώθηκε με την κόρη της ενώ πλέον είναι ένας νόμιμος πολίτης των ΗΠΑ.

Χρειάστηκε να περάσει μήνες ως θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Πλέον δίνει το παρών σε πολιτικές συγκεντρώσεις, πορείες γυναικών και ανάλογες δράσεις ώστε οι άνθρωποι να μάθουν για το εμπόριο λευκής σαρκός και να πάρουν τα μέτρα τους ενάντια στο έγκλημα.

Αυτή είναι η ιστορία της Shandra

Δημοφιλή