Διπλή απάντηση στη ΝΔ για το ταξίδι Καμμένου στο Λονδίνου

Διπλή απάντηση στη ΝΔ για το ταξίδι Καμμένου στο Λονδίνου
SOOC

«Διπλή» απάντηση έλαβε η προσπάθεια της ΝΔ να συντηρήσει και σήμερα, Κυριακή, την συζήτηση για το ταξίδι του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου στο Λονδίνο. Ουσιαστικά ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες βρήκαν ευκαιρία για να υπογραμμίσουν την ενότητα της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση επεσήμανε την «δεξιά στροφή» της ΝΔ (π.χ. στο νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου) επισημαίνοντας ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες «αποδεικνύονται πολύ πιο προοδευτικοί» από τους Γεωργιάδη και Βορίδη. Η ΝΔ έκανε λόγο για «υπουργό της ρουλέτας» και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες της απάντησαν ότι είναι «γραφείο τύπου του εκδότη Κουρτάκη»

Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη (Ν. Βούτσης, Αλ. Φλαμπουράρης κ.α.) σε συνεντεύξεις τους κινήθηκαν στην ίδια γραμμή όσον αφορά την συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έληνες. Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης εκτίμησε (στη «REAL») ότι «μέχρι τέλους της κοινοβουλευτικής περιόδου θα είναι αρραγής η κυβερνητική πλειοψηφία», παρά το γεγονός ότι τα δύο κόμματα δεν προέρχονται από την ίδια μήτρα, δεν έχουν την ίδια διαδρομή». Μάλιστα επεσήμανε ότι στους Ανεξάρτητοι Έλληνες «εξελίσσεται σε μια πορεία σύγκλισης και εναρμόνισης με απόψεις κεντρώες - κεντροδεξιές».

Και ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, που αποδέχεται ότι ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες «δεν ταυτίζονται στα πάντα», κατηγόρησε τη ΝΔ για στείρα αντιπολίτευση», η οποία «φεύγει από τα όρια της τακτικής και γίνεται εξαγγελία και κανόνας. Δηλαδή, κομματικός πατριωτισμός σε βάρος της χώρας». Ακόμη τάχθηκε υπέρ των συναινέσεων προτείνοντας στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ «να εμβαθύνουν ως προς την εφαρμογή της αρχής της "δεδηλωμένης" στις κυβερνήσεις συνεργασίας και να αντιληφθούν ότι οι πολίτες έχουν προ πολλού απαρνηθεί αυτές τις πρακτικές και απαιτούν συναινέσεις».

ΝΔ: Υπουργός της ρουλέτας

«Ο Υπουργός Άμυνας(!), “Υπουργός της ρουλέτας” καίει την Κυβέρνηση και σέρνει στην πλήρη απαξίωση τον κ. Τσίπρα. Ο κ. Καμμένος που εξαπάτησε τους Έλληνες και τους βουλευτές, συνεχίζει να σιωπά. Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να τον καλύπτει. Ο κ. Βούτσης τον ανέχεται. Όλοι οι πολίτες καταλαβαίνουν τους λόγους», ήταν το σχόλιο του γραφείου τύπου της ΝΔ.

Μαξίμου: Ο Κ. Μητσοτάκης «να πάρει τη γνώμη του κοινού» για την ακροδεξιά στροφή

«Η ΝΔ έχει δίκιο. Η κυβέρνηση προχωρά αρραγής, πετυχαίνει και θα βγάλει τη χώρα από την κρίση» απάντησαν κυβερνητικές πηγές και πρόσθεσαν: «ο Κ. Μητσοτάκης ας κάνει τώρα συνέδρια για να συζητήσει το πρόγραμμα καταστροφής της κοινωνίας που ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες στη ΔΕΘ. Και αν δυσκολεύεται πολύ, ας βάλει και σε ψηφοφορία τη στάση του κόμματός του στο νομοσχέδιο για τη ταυτότητα φύλου».

«Αφού δεν κατάφερε να κρυφτεί πίσω από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, που αποδεικνύονται στη πράξη πολύ πιο προοδευτικοί από τους ακροδεξιούς Γεωργιάδη και Βορίδη, που έχουν μετατρέψει πια τη ΝΔ σε ΛΑΟΣ, ας ζητήσει τη γνώμη του κοινού», σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές.

ΑΝΕΛ: Γραφείο τύπου του Κουρτάκη – μεροκάματο από τον Χριστοφοράκο

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος τύπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μανταλένα Παπαδοπούλου επισημαίνει ότι η ΝΔ επιτίθεται στον υπουργό Άμυνας την ώρα που βρίσκεται στην Κύπρο όπου «τα F-16 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας πέταξαν στη στρατιωτική παρέλαση στη Λευκωσία μετά από 16 ολόκληρα χρόνια».

«Αρνούμαστε να απαντήσουμε στη ΝΔ που έχει μετατραπεί σε γραφείο Τύπου του καταδικασθέντα και υπόδικου Γιάννη Κουρτάκη - συνεργάτη του καταδικασμένου σε κάθειρξη για το Noor 1 Αιμίλιου Κοτσώνη», αναφέρει η Μ. Παπαδοπούλου και ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην πολιτική αντιπαράθεση: τον φυγόδικο Μιχάλη Χριστοφοράκο. «Τώρα που ήρθε η ώρα για τον Χριστοφοράκο της Siemens να καθίσει στο σκαμνί, θα ήταν καλύτερα η ΝΔ να εξηγήσει στον ελληνικό λαό πώς κάποιοι δικοί της έπαιρναν μεροκάματο από τον Χριστοφοράκο και πώς τον φυγάδευσαν στο εξωτερικό», υπογραμμίζει.

Δημοφιλή