Ένα ιστορικό ταχυδρομείο του 1898 μεταμορφώθηκε στο πιο κομψό ξενοδοχείο του Βελγίου

Πριν από λίγους μήνες το Βέλγιο υποδέχτηκε μια νέα προσθήκη στον κατάλογο των ξενοδοχείων του, και μάλιστα μία που έχει καταφέρει να αφήσει ήδη το σημάδι της στην πόλη. Για την ακρίβεια, το έχει αφήσει εδώ και αιώνες.

Ο λόγος για το 1898 The Post, ένα νέο ξενοδοχείο στη καρδιά της πόλης Ghent, το οποίο μέχρι πρότινος ήταν το ιστορικό ταχυδρομείο της περιοχής.

Μέλος της ξενοδοχειακής αλυσίδας Zannier, το 1898 The Post, είναι ένα εντυπωσιακό κτίριο νέο-Αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής, το οποίο σχεδιάστηκε από τον Louis Cloquet το 1898. Διαθέτει το δικό του πύργο ρολογιού ύψους 54 μέτρων, και αρχικά άνοιξε τις πόρτες του, ως ταχυδρομείο, το 1909. Η λειτουργία του διήρκεσε μέχρι και το 2001.

Τώρα, το πάλαι ποτέ ταχυδρομείο μεταμορφώθηκε σε ένα εκπληκτικής κομψότητας ξενοδοχείο 38 δωματίων, το οποίο αποτίνει φόρο στην αρχιτεκτονική και το στυλ του παρελθόντος, φέρνοντας ταυτόχρονα σύγχρονα στοιχεία στη διακόσμησή του. Τα δωμάτια έχουν ονομασίες όπως «The Stamp» (Η Σφραγίδα), «The Letter» (Το Γράμμα) και «The Postcard» (Η Καρτ Ποστάλ), ενώ υπάρχει και ένα δωμάτιο που τιμά τις άμαξες με τα άλογα που μετέφεραν κάποτε την αλληλογραφία από και προς το ταχυδρομείο, το οποίο έχει την εύλογη ονομασία «The Carriage» (Η Άμαξα).

Αν, ωστόσο, ο επισκέπτης θέλει να ζήσει την απόλυτη εμπειρία διαμονής στο 1898 The Post, η καλύτερη επιλογή είναι να κλείσει το πιο ξεχωριστό (και ακριβό) δωμάτιο του ξενοδοχείου, μια οκταγωνική μεζονέτα με θέα 360 μοιρών σε όλη την πόλη, η οποία βρίσκεται μέσα στον πύργο του ρολογιού.

Στις υπόλοιπες υπηρεσίες του ξενοδοχείου, περιλαμβάνεται το The Kitchen (Η Κουζίνα), το εστιατόριο που προσφέρει σπιτικό φαγητό και ζεστή ατμόσφαιρα σε έναν open-space χώρο, και το The Cobbler (Η Τσαγιέρα), το μπαρ του ξενοδοχείου.

Δείτε μερικές φωτογραφίες από το 1898 The Post παρακάτω και, αν ο δρόμος σας σας οδηγήσει στο Βέλγιο μέσα στους επόμενους μήνες, μπορείτε να κάνετε μια κράτηση εδώ.

1898 The Post