Οι απαγωγείς ήταν οπλισμένοι. Πώς έγινε η επιχείρηση για την απελευθέρωση Λεμπιδάκη

Οι απαγωγείς ήταν οπλισμένοι. Πώς έγινε η επιχείρηση για την απελευθέρωση Λεμπιδάκη
Eurokinissi

Όπλα βρέθηκαν στην κατοχή των απαγωγέων του Μιχάλη Λεμπιδάκη στο οίκημα που λειτουργεί ως μάντρα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων περίπου πέντε χιλιόμετρα έξω από το Ρέθυμνο.

Στο σημείο συνελήφθησαν δύο άτομα, ο ιδιοκτήτης της μάντρας και ένας συνεργός του που κρατούσε δεμένο το επιχειρηματία. Ο εντοπισμός οπλισμού δείχνει ότι οι απαγωγείς ήταν έτοιμοι για «μάχη» με τους αστυνομικούς.

Η «μάχη» ωστόσο δεν έγινε, καθώς οι αστυνομικοί αιφνιδίασαν τους δράστες, οι οποίοι δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν. Στη θέα των πάνοπλων ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. που εισέβαλλαν στο οίκημα έμειναν ακίνητοι, καθώς κατάλαβαν ότι όλα έχουν τελειώσει. Η Αστυνομία τους παρακολουθούσαν για καιρό, κάτι που φαίνεται από το γεγονός ότι σε διάστημα μισής ώρας έγιναν ακόμα έξι συλλήψεις σε άλλες περιοχές της Κρήτης.

Εξαιρετικά σημαντικό ρόλο έπαιξαν τα τεχνικά μέσα –ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ.- που χρησιμοποιήθηκαν να από τις Αρχές, χάρη στα οποία υπήρχαν πριν την αστυνομική επιχείρηση τα γεωγραφικά στίγματα των δραστών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σύνολό τους οι συλληφθέντες έχουν καταγωγή από την Κρήτη. Πρόκειται για άτομα που είχαν θεωρηθεί εξ αρχής ύποπτα για την απαγωγή.

Η μάντρα αυτοκινήτων είχε κυριολεκτικά περικυκλωθεί από τους αστυνομικούς που γνώριζαν ότι σήμερα το πρωί βρίσκονται στο εσωτερικό της μόλις δύο άτομα. Συνεπώς κρίθηκε ότι μία επιχείρηση μπορεί να γίνει αναίμακτα.

Ένας Σκοπιανός και ένα ανήλικο κορίτσι ανάμεσα στους συλληφθέντες

Ένας Σκοπιανός βρίσκεται ανάμεσα στους συλληφθέντες για την απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Ο άνδρας αυτός συνελήφθη στην Κρήτη μαζί με ακόμα εφτά άτομα, τα οποία είναι Κρητικοί και συγκεκριμένα κατάγονται από ορεινά χωριά του νησιού. Εντύπωση προκαλεί ότι οι αστυνομικοί προσήγαγαν και ένα ανήλικο κορίτσι, χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστό αν η προσαγωγή θα μετατραπεί σε σύλληψη.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι δύο από τους Κρητικούς συλληφθέντες ανήκαν στο παρελθόν στο εργασιακό περιβάλλον του θύματος.

Δημοφιλή