Η απόφαση του ΚΑΣ για το Ελληνικό: 280 στρέμματα κηρύχθηκαν αρχαιολογικός χώρος

Η απόφαση του ΚΑΣ για το Ελληνικό: 280 στρέμματα κηρύχθηκαν αρχαιολογικός χώρος
lamdadev

Σε συμβιβαστική λύση, με οριοθέτηση μιας έκτασης 280 στρεμμάτων ως αρχαιολογικού χώρου κατέληξε, σύμφωνα με πληροφορίες, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, κατόπιν πολύωρης συνεδρίασης που διήρκεσε ως το βράδυ της Τρίτης. Η απόφαση αυτή ελήφθη με 15 ψήφους υπέρ και 1 κατά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή ήταν η εισήγηση της γγ του υπουργείου Πολιτισμού, Μαρίας Βλαζάκη, η οποία και εγκρίθηκε τελικά.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του capital.gr, προς το παρόν δεν έχει διασαφηνιστεί ποια είναι τα σημεία που αντιστοιχούν στην οριοθετημένη ως αρχαιολογικό χώρο έκταση, ωστόσο πληροφορίες κάνουν λόγο για το αμαξοστάσιο του τραμ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Καθημερινής», o αρχαιολογικός χώρος συμπίπτει σε μεγάλο βαθμό με περιοχή που προορίζεται για την κατασκευή πολυτελών κατοικιών και εμπορικού κέντρου.

Με ικανοποίηση έμαθαν στην κυβέρνηση την απόφαση του ΚΑΣ για το Ελληνικό: Για «καταρχήν ικανοποίηση» της κυβέρνησης έκαναν λόγο πηγές του Μαξίμου όταν ερωτήθηκαν σχετικά με την εξέλιξη στο ΚΑΣ.

Κυβερνητικές πηγές υπογράμμιζαν ότι «γίνεται ένα μεγάλο βήμα για την υλοποίηση της επένδυσης με τήρηση του νόμου, προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο η έγκριση των διαδικασιών από το ΣτΕ».

Δημοφιλή