Απαγωγή Λεμπιδάκη: Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σαν ταινία. Το προφίλ των συλληφθέντων

Απαγωγή Λεμπιδάκη: Επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. σαν ταινία. Το προφίλ των συλληφθέντων
eurokinissi

Την Κυριακή αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διαβεβαίωναν τον αρχηγό του Σώματος ότι όλα είναι έτοιμα για τη μεγάλη έφοδο των ΕΚΑΜ στο οίκημα που στεγάζει τη μάντρα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, όπου κρατούνταν όμηρος ο Μιχάλης Λεμπιδάκης στο Ρέθυμνο.

Η ηγεσία της Αστυνομίας έχοντας όλα τα δεδομένα στη διάθεσή της έδωσε το «πράσινο φως». Πάνοπλοι άνδρες εισέβαλλαν στις 7.00 το πρωί στο κτίριο, έπιασαν στον ύπνο τον ιδιοκτήτη της μάντρας, το ίδιο και τον απαγωγέα που φύλαγε στον επάνω όροφο τον επιχειρηματία. Ο επονομαζόμενος «Σκοπιανός» δεν πρόλαβε καν να πιάσει το όπλο που είχε δίπλα του και παραδόθηκε αμαχητί στους αστυνομικούς.

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης, μετά από έξι μήνες ομηρίας, ήταν δεμένος με αλυσίδες, πάνω σε ένα παλιό στρώμα, σε άθλια κατάσταση αφού το βάρος του δεν ξεπερνούσε τα 45 κιλά. Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση είχαν εδώ και τρεις μήνες «παγιδεύσει» το χώρο όπου κρατείτο ο Λεμπιδάκης. Με προσοχή σε κάθε τους κίνηση παρακολουθούσαν το τελευταίο διάστημα τους υπόπτους, ενώ είχαν παγιδεύσει με μικροκάμερες τον εξωτερικό χώρο της μάντρας.

Παράλληλα, κατά την φυσική παρακολούθηση αλλά και κατά την εκτέλεση του σύνθετου σχεδίου απελευθέρωσης χρησιμοποίησαν θερμικές κάμερες, ούτως ώστε να γνωρίζουν πόσοι απαγωγείς βρίσκονται κάθε φορά στον χώρο. Ετσι, μόλις είδαν ότι είχαν απομείνει μόνο δύο δράστες και το θύμα στη μάντρα, έθεσαν σε λειτουργία το επιχειρησιακό τους πλάνο. Με χρόνο δράσης τη μισή ώρα κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τους απαγωγείς.

Το προφίλ των συλληφθέντων

Ένας ιδιοκτήτης μάντρας μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, ένας μεσίτης, ένας ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου διασκέδασης στο Ρέθυμνο, ένας ομογενής ποινικός με διασυνδέσεις στη Θεσσαλονίκη (ο επονομαζόμενος “Σκοπιανός”), ένας Κρητικός που έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για ανατινάξεις μαγαζιών και ένας ακόμα ποινικός που διατηρεί μαγαζιά της νύχτας βρίσκονται ανάμεσα στους οχτώ συλληφθέντες για την απαγωγή Λεμπιδάκη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί προσήγαγαν το πρωί της Δευτέρας κατά τη διάρκεια της μεγάλης επιχείρησης και έναν γνώριμο στις Αρχές άνδρα που είχε ανάμειξη με την πολύκροτη απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου το 2009 στην Αττική. Το άτομο αυτό, ωστόσο, δεν συμπεριλαμβάνεται στους κατηγορουμένους, καθώς δεν υπήρξαν στοιχεία σε βάρος του. Στις εγκαταστάσεις της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονταν και ανακρίνονταν μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας και ένα ανήλικο κορίτσι, κόρη του μεσίτη που συνελήφθη ως ένας από τους απαγωγείς. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανήλικη είχε το ρόλο του “αγγελιοφόρου” και με εντολή Εισαγγελέα η προσαγωγή της μετατράπηκε σε σύλληψη.

Δημοφιλή