Τζανακόπουλος: Μετά τη απόφαση του ΚΑΣ ανοίγει ο δρόμος για το Ελληνικό

Τζανακόπουλος: Μετά τη απόφαση του ΚΑΣ ανοίγει ο δρόμος για το Ελληνικό
Eurokinissi

Σαφές μήνυμα στους επενδυτές του Ελληνικού, την διεθνής κοινοπραξία, Global Investment Group η οποία αποτελείται από την Κινεζική Fosun, την Eagle Hills με έδρα το Abu Dhabi και τον Όμιλο Λάτση, ότι μετά την γνωμοδότηση του ΚΑΣ οφείλει να προχωρήσει στην επένδυση έστειλε η κυβέρνηση.

Με αφορμή διαρροές από την πλευρά του επενδυτή ότι θα εξετάσει τις συνέπειες της απόφασης του ΚΑΣ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε ότι δεν πληρούνται οι δύο όροι που προβλέπει η σύμβαση που έχει υπογραφεί με το ελληνικό Δημόσιο και επιτρέπουν στον επενδυτή να υπαναχωρήσει.

«Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι θα υπάρξει τέτοια κίνηση. Η σύμβαση προβλέπει πολύ συγκεκριμένους λόγους που θα μπορούσαν να τεκμηριώσουν μία τέτοια κίνηση. Οι λόγοι είναι η μη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και η μείωση των όρων δόμησης κατά 30%. Τέτοιοι περιορισμοί δεν πληρούνται μετά την απόφαση του ΚΑΣ. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι η επενδυτική διαδικασία θα συνεχιστεί», υπογράμμισε ο Δ. Τζανακόπουλος και δεσμεύθηκε ότι άμεσα «θα βγουν οι αποφάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού ώστε εντός της προθεσμίας να βγει το Προεδρικό Διάταγμα και να πληρωθούν όλες οι αιρέσεις για την μεταβίβαση των μετοχών του ελληνικού Δημοσίου προς τον επενδυτή».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «η κήρυξη αρχαιολογικού χώρου δεν συνεπάγεται περιορισμό της δόμησης» και ότι οποιαδήποτε αμφισβήτηση της απόφασης του ΚΑΣ υπονοεί ακόμη και παράκαμψη του ΣτΕ. Επισημαίνεται ότι ο Δ. Τζανακόπουλος σήμερα ήταν πιο θερμός για την απόφαση του ΚΑΣ σε σχέση με την αρχική στάση κυβερνητικών πηγών χθες το βράδυ που εξέφρασαν «καταρχήν ικανοποίηση». Ο Δ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι μετά και τη γνωμοδότηση του ΚΑΣ γίνεται «μεγάλο βήμα για την επένδυση» και εκμηδενίζονται οι νομικοί κίνδυνοι για εμπλοκές και προσφυγές στη Δικαιοσύνη.

Δημοφιλή