Το μυστήριο με την κλοπή οχήματος της Ασφάλειας στο Παλαιό Φάληρο

Το μυστήριο με την κλοπή οχήματος της Ασφάλειας στο Παλαιό Φάληρο
Eurokinissi

Σε μυστική παρακολούθηση υπόπτου βρισκόταν το πλήρωμα του υπηρεσιακού αυτοκινήτου της Ασφάλειας Αττικής, το οποίο εκλάπη στις 30 Σεπτεμβρίου σε κοντινή απόσταση από το συγκρότημα κινηματογράφων «Village» του Παλαιού Φαλήρου.

Εντός του οχήματος βρισκόταν ένας αστυνομικός με πολιτικά, ενώ ένας δεύτερος συνάδελφός του έκανε επιτήρηση του υπόπτου που κινούνταν κοντά στο σημείο. Δύο άτομα πλησίασαν το σταθμευμένο όχημα της Ασφάλειας, πέταξαν έξω τον αστυνομικό με την απειλή όπλων, επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή.

Αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι οι δράστες δεν γνώριζαν ότι είχαν να κάνουν με υπηρεσιακό όχημα και με αστυνομικό, καθώς παρόμοια περιστατικά αρπαγών αυτοκινήτων σημειώνονται πολύ συχνά στην Αττική.

Πιθανότατα οι ένοπλοι να ήθελαν ένα όχημα για τη διάπραξη εγκληματικής ενέργειας. Το όχημα βρέθηκε εγκαταλελειμμένο τρεις ημέρες αργότερα στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, χωρίς να έχει υποστεί κάποια ζημιά. Για το περιστατικό έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για να διαπιστωθούν τυχόν ευθύνες των αστυνομικών για πλημμελή άσκηση καθηκόντων.

Αστυνομικές πηγές διευκρινίζουν ότι ο ύποπτος που παρακολουθούνταν για σοβαρή ποινική υπόθεση το βράδυ της 30ης Σεπτεμβρίου δεν έχει καμία σχέση με την αρπαγή του οχήματος. Έρευνα γίνεται στο όχημα για τον εντοπισμό δακτυλικών αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού.

Δημοφιλή