Βρετανία: 26χρονος μόλυνε με HIV τους συντρόφους του και μετά τους χλεύαζε

Βρετανία: 26χρονος μόλυνε με HIV τους συντρόφους του και μετά τους χλεύαζε
Swarm of human immunodeficiency virus.
Swarm of human immunodeficiency virus.
fpm via Getty Images

Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη είναι ο 26χρονος Daryll Rowe, ο οποίος κατηγορείται πως μόλυνε σκόπιμα τέσσερις άλλους άντρες με τον ιό του HIV καθώς και ότι προσπάθησε να μολύνει ακόμη έξι από τον Οκτώβριο του 2015 έως τον Δεκέμβριο του 2016.

Ο κομμωτής, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Τhe Sun», γνώριζε τους συντρόφους του μέσω Grindr.

Μετά τη σεξουαλική τους επαφή, τους έστελνε μηνύματα για να τους κοροϊδέψει ενημερώνοντας τους πως είναι θετικός στον HIV και πως μπορεί να είχαν μολυνθεί.

Ο 26χρονος διαγνώστηκε με HIV τον Απρίλιο του 2015, εποχή που ζούσε στο Εδιμβούργο. Οι γιατροί που είχαν αναλάβει την υπόθεσή του ανησύχησαν από την άρνησή του να ακολουθήσει θεραπεία με αντιρετροϊκά φάρμακα, η οποία ως γνωστόν μπορεί να καταστείλει ως έναν βαθμό την εξάπλωση του ιού και να κάνει τους φορείς λιγότερο μεταδοτικούς.

Να σημειωθεί ότι η θεραπεία βοηθά να διασφαλιστεί ότι ο ιός HIV δεν μπορεί να βλάψει το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνει την πιθανότητα μετάδοσης σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα. Λίγο μετά τη διάγνωσή του o Rowe, που μολύνθηκε κατά τη διάρκεια περιστασιακού δεσμού, μετακόμισε στο Μπράιτον, στο ανατολικό Σάσεξ.

Η εισαγγελέας Caroline Carberry μάλιστα στο δικαστήριο δήλωσε πως εξαρχής τον είχαν προειδοποιήσει ότι μπορούσε να διωχθεί για προσπάθεια μετάδοσης (σ.σ. του HIV), ή να θέσει σε κίνδυνο κάποιον άλλο ενώ πρόσθεσε: «Εκείνος είπε στους γιατρούς ότι δεν επρόκειτο να κάνει σεξ χωρίς προφυλάξεις ξανά».

Ο ίδιος, ωστόσο, αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Η δίκη αναμένεται να κρατήσει έξι εβδομάδες.

Δημοφιλή