ΔΙΕΘΝΕΣ
07/10/2017 08:35 EEST | Updated 07/10/2017 08:44 EEST

Δανία: Βρέθηκαν το κεφάλι και τα πόδια της Σουηδής δημοσιογράφου Κιμ Βαλ

Scanpix Denmark / Reuters
Φωτογραφία αρχείου

Η αστυνομία της Δανίας ανακοίνωσε το Σάββατο ότι βρήκε το κεφάλι και τα πόδια της Σουηδής δημοσιογράφου Κιμ Βαλ, η οποία έχασε τη ζωή της όταν πήγαινε να πάρει συνέντευξη από τον Δανό εφευρέτη Πέτερ Μάντσεν τον Αύγουστο πάνω στο αυτοσχέδιο υποβρύχιό του.

Το κεφάλι και τα πόδια βρέθηκαν μέσα σε μια τσάντα, ενώ τα ρούχα της νεαρής γυναίκας ήταν μαζεμένα μέσα σε μια δεύτερη τσάντα, διευκρίνισε ο επιθεωρητής της αστυνομίας της Κοπεγχάγης Γενς Μόλερ Γένσεν.

«Χθες βράδυ, ο ιατροδικαστής μας επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για την Κιμ Βαλ», δήλωσε στους δημοσιογράφους. Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε στους δημοσιογράφους στην Κοπεγχάγη ότι δεν υπάρχουν κατάγματα στο κρανίο της Βαλ. Η ανακάλυψη των μελών της δημοσιογράφου έγινε την Παρασκευή.

Η 30χρονη Βαλ, που έκανε ρεπορτάζ για τον Μάντσεν, εξαφανίστηκε αφού σάλπαρε μαζί του στο 17 μέτρων υποβρύχιο τον Αύγουστο. Ο Μάντσεν ισχυρίστηκε πως ο θάνατός της ήταν δυστύχημα, υποστηρίζοντας πως την χτύπησε μια καταπακτή.

Στις 23 Αυγούστου η αστυνομία βρήκε ένα γυναικείο ακέφαλο σώμα, το οποίο διαπιστώθηκε πως ανήκε στη Βαλ. Ο Μάντσεν αρνείται επίσης πως ακρωτηρίασε τα μέλη της, λέγοντας πως προσπάθησε να προβεί σε ταφή ολόκληρου του πτώματος στη θάλασσα. 

Δείγματα DNA από τα νύχια, το πρόσωπο και τον λαιμό του Μάντσεν υποδεικνύουν ταύτιση με αυτό της Βαλ, ενώ σε υπολογιστυή του εργαστηρίου του εφευρέτη βρέθηκαν βίντεο με γυναίκες να βασανίζονται και να σκοτώνονται βίαια. Ο ίδιος αρνείται πως ο υπολογιστής ήταν δικός του.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters)