Κρήτη: Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει την εκτέλεση του γιατρού

Κρήτη: Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει την εκτέλεση του γιατρού
eurokinissi

Aνατριχιαστικά είναι τα όσα περιγράφει στο ekriti.gr ένας εκ των τριών ατόμων που έτυχε να βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το σημείο όπου σημειώθηκε το φονικό.

Η περιγραφή του σοκάρει: Ήμουν για κυνήγι μαζί με δύο άλλα άτομα, σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από το σημείο που έγινε η δολοφονία Ακούσαμε τον πρώτο πυροβολισμό και αμέσως σταματήσαμε ότι κάναμε για να δούμε τι συμβαίνει. Μετά τον πρώτο πυροβολισμό ακούσαμε έναν θόρυβο, σαν χτύπημα αυτοκινήτου. Είδαμε τον καρδιολόγο να βγαίνει από το αυτοκίνητό του και να φωνάζει "ρε παιδιά, ρε παιδιά".Ελάχιστα δευτερόλπετα μετά, ακούσαμε και τον δεύτερο πυροβολισμό και αμέσως τον τρίτο.

Σύμφωνα με τον αυτόπτη μάρτυρα που είδε το σκηνικό της δολοφονίας του άτυχου Χριστόδουλου Καλαντζάκη, ο 37χρονος που συνελήφθη και ομολόγησε, τον πυροβόλησε πισώπλατα ενώ ήταν κρυμμένος πίσω από θάμνο.

Ο αυτόπητης συνεχίζει και περιγράφει: Με το που είδαμε όλα αυτά, ένας που ήταν μαζί μας, έβγαλε τη σφυρίχτρα του και άρχισε να σφυρίζει στον δράστη. Ο 37χρονος μόλις σκότωσε τον γιατρό, διέφυγε με τα πόδια μέσα από τα λιόφυτα και τον χάσαμε.

Ο αυτόπτης μάρυρας συνεχίζει λέγοντας ότι ο δράστης είχε φροντίσει να κρύψει το άσπρο αυτοκίνητό του πίσω από κάτι δέντρα. Εγώ ενημέρωσα αμέσως την ασφάλεια και τους είπα ότι κάποιος σκότωσε έναν άνθρωπο και ότι διέφυγε με ένα άσπρο αυτοκίνητο. Λίγο μετά οι αστυνομικοί, τον εντόπισαν και τον μπλόκαραν στο Κουτσουνάρι, περιγράφει.

Μετά, ήρθαν άλλοι και τους υπέδειξα το σημείο από το σημείο διέφυγε και οι αστυνομικοί ψάχνοντας, βρήκαν την καραμπίνα την οποία χρησιμοποίησε για να σκοτώσει τον γιατρό αλλά και την τσάντα του. Υποθέτω ότι στην προσπάθειά του να φύγει, πέταξε από πάνω του ότι μπορούσε. Από ότι θυμάμαι βρήκαν και τα παπούτσια του, συμπληρώνει ο αυτόπτης μάρυτας.

Η συνέχεια είναι γνωστή. Ο 37χρονος Βούλγαρος, αστυνομικός στη χώρα του, προσχήχθη στην Αστυνομία και μετά από την πολύωρη κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς, "έσπασε" και ομολόγησε την αποτρόπαιη πράξη του.

Το ίδιο βράδυ, συνελήφθη και η 38χρονη σύζυγός του γιατρού καθώς σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ κατηγορείται για ηθική συνέργεια στην δολοφονία.

ΠΗΓΗ: ekriti.gr