Χίος: Συνελήφθησαν από το Λιμενικό τρεις Τούρκοι για λαθρεμπόριο εξαρτημάτων αυτοκινήτων

Χίος: Συνελήφθησαν από το Λιμενικό τρεις Τούρκοι για λαθρεμπόριο εξαρτημάτων αυτοκινήτων
Φωτογραφία Αρχείου
Φωτογραφία Αρχείου
vladru via Getty Images

Σε 240.000 ευρώ υπολογίζεται η αξία εξαρτημάτων αυτοκινήτων, που επρόκειτο να μεταφέρει από τη Χίο στην Τουρκία ομάδα Τούρκων λαθρεμπόρων, με τη χρήση μικρού τουριστικού σκάφους.

Όπως ανακοίνωσε το Λιμεναρχείο της Χίου οι τρεις Τούρκοι ηλικίας 42, 38 και 37 ετών οι οποίοι είχαν μπει παράνομα στη χώρα, είναι αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της παράνομης εισόδου στην Ελλάδα και του λαθρεμπορίου εξαρτημάτων αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Λιμενικοί υποπτεύθηκαν τους Τούρκους όταν τους είδαν να μεταφέρουν γεμάτες μαύρες πλαστικές σακούλες απορριμμάτων από Ι.Χ αυτοκίνητο τύπου Van ιδιοκτησίας του 38χρονου με τουρκικές πινακίδες, το οποίο ήταν σταθμευμένο στη χερσαία ζώνη του λιμανιού της Χίου σε ταχύπλοο σκάφος με σημαία Τουρκίας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, μετά από έλεγχο που ακολούθησε στους τρεις από στελέχη του Λιμενικού Σώματος, διαπιστώθηκε κατ' αρχάς ότι είχαν μπει παράνομα στην χώρα. Στη συνέχεια όταν ο έλεγχος επεκτάθηκε στις μαύρες πλαστικές σακούλες διαπιστώθηκε ότι περιείχαν εξαρτήματα αερόσακων αυτοκινήτων διαφόρων επωνυμιών.

Σε έλεγχο στο αυτοκίνητο αλλά και στο ταχύπλοο σκάφος, βρέθηκε μεγάλος αριθμός εξαρτημάτων αυτοκινήτων, χωρίς νόμιμα παραστατικά και πιο συγκεκριμένα:

- 450 πυροκροτητές αερόσακων

- 170 αερόσακοι οδηγού

- 100 αερόσακοι συνοδηγού

- 15 ηλεκτρονικά μέρη ταμπλό-πλακέτες-ασφαλειοθήκες

- 4 ταμπλό

- 5 πλαστικά μέρη ταμπλό

- 2 προεντατήρες ζώνης

- 35 ηλεκτρονικοί εγκέφαλοι αυτοκινήτου

- ένα τιμόνι.

Η αξία όλων αυτών των ειδών εκτιμήθηκε από πραγματογνώμονα στο ποσό των 240.000 ευρώ περίπου, ενώ οι αντίστοιχοι διαφυγόντες δασμοί εκτιμήθηκαν σε 68.000 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την έρευνα που διενεργήθηκε, ο 38χρονος προμηθεύτηκε τα εξαρτήματα από την Ιταλία, με σκοπό να τα μεταφέρει με τον 42χρονο και τον 37χρονο παράνομα, μέσω Ελλάδας στην Τουρκία.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν όλα τα εξαρτήματα, το αυτοκίνητο και το ταχύπλοο σκάφος.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ)

Δημοφιλή