Τι λένε στη HuffPost Greece τα μέλη της Colour Youth για τη σημασία της νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου

Η κοινότητα των LGBTQ νέων της Αθήνας απαντά μέσω twitter για όλα όσα ακούγονται εντός της Βουλής
eurokinissi

Την ώρα που η Βουλή «βράζει» εν μέσω της συζήτησης για τη νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου με τους βουλευτές να εκφράζουν τελείως διαφορετικές απόψεις για το μείζον θέμα, η κοινότητα της «Colour Youth Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας» παίρνει θέση για όσα λαμβάνουν χώρα εντός της Βουλής.

Μιλώντας στη HuffPost Greece o κ. Σάββας Κλεάνθους, ο οποίος έχει διατελέσει γραμματέας και υπεύθυνος θεσμικών διεκδικήσεων της Colour Youth, επισημαίνει πως «σήμερα συζητείται στη Βουλή μία από τις σημαντικότερες, αν όχι η σημαντικότερη, διεκδίκηση της τρανς κοινότητας, η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου. Πρόκειται για τη διαδικασία με την οποία ένα τρανς άτομο μπορεί να αλλάξει το φύλο και το όνομά του στα επίσημα έγγραφά του.

Το σχέδιο νόμου που έχει καταθέσει το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει μια μεγάλη σειρά από κενά και ελλείψεις. Είναι μια δικαστική διαδικασία που κοστίζει σε χρόνο και χρήμα σε μια κοινωνική ομάδα που βιώνει τεράστιο ρατσισμό στον τομέα της εργασίας, ενώ αποκλείει μια μεγάλη μερίδα της τρανς κοινότητας: τα τρανς άτομα που δεν νιώθουν ούτε άντρες ούτε γυναίκες, τους/ις τρανς πρόσφυγες, τους/ις τρανς μετανάστες/ριες και τα τρανς έγγαμα άτομα».

«Αντί, όμως, η βουλή να συζητήσει για τα κενά αυτά, είδαμε μια σειρά από βουλευτές και βουλεύτριες να νοιάζονται κυρίως για το πολιτικό τους αφήγημα. Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ είδαμε μια θριαμβολογία και έπαρση που δε δικαιολογεί ένας τόσο λειψός νόμος, που ουσιαστικά θεσμοθετεί όσα έχουν ήδη κατοχυρωθεί μέσω νομολογίας στα ειρηνοδικεία, και από τη μεριά της Νέας Δημοκρατίας είδαμε να κατατίθεται μια πλήρης πρόταση νόμου που σκοταδιστικά θέλει να γυρίσει τα τρανς δικαιώματα χρόνια πίσω», εξηγεί ο κ. Κλεάνθους ενώ προσθέτει πως η Colour Youth θεωρεί μεγάλης σημασίας να γίνει επιτυχώς η ψήφιση του νομοσχεδίου και επί της αρχής και επί των άρθρων με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πλειοψηφία.

«Η ψήφισή του, όμως, δε θα μας βρει να γιορτάζουμε αλλά να σχεδιάζουμε την διεκδίκησή μας για την αναθεώρησή του σύμφωνα με τις διεκδικήσεις της τρανς κοινότητας και τις προδιαγραφές που έθεσε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπης», καταλήγει ο κ. Κλεάνθους.

Συγκεντρώσαμε παράλληλα τα πιο επίμαχα tweets που αναρτήθηκαν από τα μέλη της κοινότητας η οποία παρακολουθεί στενά τη συζήτηση που εξελίσσεται εδώ και ώρες στη Βουλή.

Nα αναφερθεί πως η ομάδα της Colour Youth δημιουργήθηκε το 2011, ως μια ανάγκη να εκφραστούν τα νέα LGBTQ άτομα καλύτερα και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα που τα αφορούν άμεσα. Αποστολή της είναι να αναδείξει έντονα τα ζητήματα που απασχολούν την LGBTQ νεολαία της Αθήνας ώστε τα πρόσωπα που την απαρτίζουν να τοποθετούνται με θάρρος στον κοινωνικό και πολιτικό καμβά που τα περιβάλλει.

Δημοφιλή