ΔΙΕΘΝΕΣ
10/10/2017 08:26 EEST | Updated 10/10/2017 08:26 EEST

Τεχεράνη: Οι ΗΠΑ θα «συνταχθούν με τους τρομοκράτες», αν χαρακτηρίσουν τρομοκράτες τους Φρουρούς της Επανάστασης

AHMAD AL-RUBAYE via Getty Images
AHMAD AL-RUBAYE/AFP/Getty Images

Το Ιράν ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ θα «συνταχθούν με τους τρομοκράτες», αν αποφασίσουν να χαρακτηρίσουν τους Φρουρούς της Επανάστασης τρομοκρατική οργάνωση.

«Ο κόσμος θα πρέπει να είναι ευγνώμων στους Φρουρούς της Επανάστασης για τη μάχη τους εναντίον των τρομοκρατών, κυρίως εναντίον του Νταές (αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους)», δήλωσε ο Μοχαμάντ Μπαγκέρ Νομπάχτ εκπρόσωπος της ιρανικής κυβέρνησης.

«Οπότε παίρνοντας θέση εναντίον των Φρουρών της Επανάστασης και χαρακτηρίζοντάς τους τρομοκρατική οργάνωση, οι Αμερικανοί θα συνταχθούν με τους τρομοκράτες», πρόσθεσε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να χαρακτηρίσει τους Φρουρούς της Επανάστασης, το επίλεκτο σώμα των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, τρομοκρατική οργάνωση, στο πλαίσιο της νέας, πιο σκληρής πολιτικής των ΗΠΑ απέναντι στο Ιράν, την οποία αναμένεται να παρουσιάσει την επόμενη εβδομάδα.

Τυχόν αμερικανικές κυρώσεις εναντίον των Φρουρών της Επανάστασης θα επηρεάσουν τις συγκρούσεις στο Ιράκ και τη Συρία, όπου Τεχεράνη και Ουάσινγκτον στηρίζουν διαφορετικές πλευρές, οι οποίες όμως πολεμούν εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης Αλί Τζαφαρί δήλωσε την Κυριακή ότι, αν οι ΗΠΑ χαρακτηρίσουν τους Φρουρούς της Επανάστασης τρομοκρατική οργάνωση, το επίλεκτο σώμα του ιρανικού στρατού «θα θεωρεί ότι ο αμερικανικός στρατός είναι ίδιος με το ΙΚ».

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)