Εντυπωσίασε και καινοτόμησε για άλλη μία φορά το Spetses mini Marathon

Εντυπωσίασε και καινοτόμησε για άλλη μία φορά το Spetses mini Marathon
spetses mini marathon

Χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών, από 30 διαφορετικές χώρες, βρέθηκαν ξανά φέτος στις Σπέτσες για να λάβουν μέρος ή να παρακολουθήσουν την πληθώρα των αθλητικών, και όχι μόνο, εκδηλώσεων του 7ου Spetses mini Marathon που διεξήχθη μεταξύ 6-8 Οκτωβρίου 2017 υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών και του Ε.Ο.Τ., του multisport event που έχει τιμηθεί με 27 βραβεία για την προσφορά του στον τουρισμό, τον αθλητισμό και την οικονομία καθώς και 2 βραβεία National Champion από τα παγκοσμίου κύρους European Business Awards και είναι αναμφίβολα το σπουδαιότερο multi-sport event αθλητικού τουρισμού στη χώρα μας.

Το τριήμερο περιελάμβανε τα κλασικά 8 δρομικά και κολυμβητικά αγωνίσματα για μικρούς και μεγάλους (Αγώνες δρόμου 5 χλμ., 10 χλμ. & 25 χλμ., Κολυμβητικοί Αγώνες – Διάπλους Σπετσών 3.000 και 5.000 μέτρων, Παιδικοί Αγώνες δρόμου 500 & 1.000 μ., Παιδικοί Κολυμβητικοί Αγώνες 150 & 300 μ. και Παιδικός Αγώνας δρόμου 500 μ. «My 1st Spetses mini Marathon») καθώς και το 2ο Spetses SUP event by BIC®. Τη «μερίδα του λέοντος» από πλευράς συμμετοχών απέσπασαν ο αγώνας δρόμου των 5 χλμ. καθώς και η κολυμβητική απόσταση των 3 χλμ.

Η φετινή διοργάνωση καινοτόμησε, για άλλη μία φορά, μέσω του Spetses mini Marathon App, που δημιουργήθηκε από την Grand Sponsor & Telecoms Provider, WIND Hellas, και παρείχε, δωρεάν, τη δυνατότητα τόσο στους συμμετέχοντες όσο και στους υπολοίπους παρισταμένους να κάνουν livestreaming, να παρακολουθήσουν τους φίλους τους, καθώς και να ενημερωθούν για τις διαδρομές, το πρόγραμμα και τα νέα της διοργάνωσης in real time. Λόγω της μεγάλης επιτυχίας του εγχειρήματος, το app θα εμπλουτισθεί και με νέες, καινοτόμες λειτουργίες εν όψει της επόμενης διοργάνωσης.

Το Spetses mini Marathon παραδοσιακά προσελκύει παγκοσμίου φήμης αθλητές που δίνουν άλλη διάσταση στη διοργάνωση και η φετινή χρονιά δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Μεταξύ άλλων, το «παρών» έδωσαν οι Ολυμπιονίκες του Ρίο Σπύρος Γιαννιώτης και Παναγιώτης Μάντης, ο Γιάννης Δρυμωνάκος, ο Δημήτρης Κουλούρης, ο Στέφανος Δημητριάδης, η Νόρα Δράκου, ο Χρήστος Χαρατάσος, η Τζέλη Σκαρλάτου, ο κορυφαίος έλληνας Μαραθωνοδρόμος Χριστόφορος Μερούσης της #TeamGarminGreece, oι πρωταθλητές της WIND στις μικρές και μεγάλες αποστάσεις Κώστας Γκελαούζος, Αναστασία Καρακατσάνη και Κωσταντίνα Γιαννοπούλου μαζί με τον Γιώργο Διαλεκτό, αθλητή με πολλές διακρίσεις στο ορεινό τρέξιμο, καθώς και οι καταξιωμένοι Μαραθωνοδρόμοι Γιώργος Σίκαλος και Δημήτρης Κορολόγος από την ομάδα της Herbalife Nutrition, οι νεαρές πρωταθλήτριες ιστιοπλοΐας Μαρία Μπόζη και Ραφαηλίνα Κλωναρίδου, της ομάδας της Ιnterwetten. Ο Νίκος Παπαγγελής, που έχει θέσει ως στόχο τη συμμετοχή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020, με την υποστήριξη της ΑΜΚΕ «Αθλητισμός για Όλους» (Charity 4U), καταχειροκροτήθηκε από το πλήθος στα 3000μ κολύμπι ενώ ο Σύλλογος Υποστήριξης ΑμεΑ «Ιωνάς» συμμετείχε με πολυπληθή ομάδα υπό τις οδηγίες του προπονητή του Γιώργου Γκούντα.

Στην κολύμβηση των 3000μ. νικητής αναδείχθηκε στους άνδρες ο Λάμπρος Γκουντούμης και στις γυναίκες η Κατερίνα Γκιώνη (Oμάδα Interwetten), ενώ στον αγώνα των 5000μ., πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, 1ος τερμάτισε ο Νίκος Σημαντήρας (Oμάδα Interwetten) και 1η η Κατερίνα Θωμαδάκη. Ταυτόχρονα, στα 10Κ τρέξιμο πρώτοι τερμάτισαν οι Κώστας Γκελαούζος (WIND Running Team) και Παγώνα Σακελλάρη (Holmes Place Team), στις αντίστοιχες κατηγορίες ανδρών και γυναικών, στα 5Κ τρέξιμο οι Παναγιώτης Δημόπουλος (Ομάδα της #smartismailos) και Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου (WIND Running Team), ενώ στα 25Κ νικητές αναδείχθηκαν οι Χριστόφορος Μερούσης (#TeamGarminGreece) και Jossy Van den Boogaard. Αντίστοιχα, από τις 33 εταιρικές ομάδες που συμμετείχαν στη φετινή διοργάνωση, την 1η θέση κατέλαβε η ομάδα της Holmes Place, 2η η Α.Ο. Κάλλιστος και 3η η CB Swimming Team.

Την αυλαία των εκδηλώσεων άνοιξε το πρόγραμμα δωρεάν εργομέτρησης προς τα παιδιά των Σπετσών από το «myathlete», ενώ οι λιλιπούτειοι αθλητές παρακολούθησαν τον Παναγιώτη Φασούλα και τον Χρήστο Χαρατάσο που τους μίλησε για τα ιδεώδη του αθλητισμού και του φίλαθλου πνεύματος, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της LG, «LG Αθλητές του Αύριο». Ταυτοχρόνως, ο κόσμος διασκέδασε για μία ακόμη φορά με το πλούσιο πρόγραμμα των κοινωνικών και πολιτιστικών δράσεων, άρρηκτα συνδεδεμένων με αυτό τοτο ετήσιο πρόγραμμα των αθλητικών εκδηλώσεων. Τέτοιες ήταν τα «Σπετσιώτικα Κεράσματα» από τη Χρυσή Ζύμη σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Σπετσών, αλλά και το καθιερωμένο πια Melissa Pasta Night.

Τίποτα από τα παραπάνω, ασφαλώς, δε θα ήταν εφικτό χωρίς τη συμβολή, το κέφι και την άοκνη προσπάθεια της ομάδας Σπετσιωτών εθελοντών που προσωποποιούν την έννοια της συμμετοχής και της στήριξης, αποτελώντας την καρδιά της διοργάνωσης και αριθμώντας πλέον των 360 μελών.

Η ιδρύτρια του θεσμού και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Δρ. Μαρίνα - Λύδα Κουταρέλλη σχολίασε την επιτυχή διεξαγωγή του αγώνα επισημαίνοντας: «Αποτελεί τεράστια δικαίωση για τις προσπάθειές μας το γεγονός ότι το Spetses mini Marathon έχει δημιουργήσει ουσιαστικά ένα νέο προϊόν για την ελληνική τουριστική και αθλητική οικονομία, με αφίξεις ακόμη και από τη Νέα Ζηλανδία. Είμαστε διπλά περήφανοι, τόσο λόγω της δημιουργίας του νέου, καινοτόμου μας application όσο και της κίνησης «Bring a Tree» για την αναδάσωση του αγαπημένου μας νησιού. Ευχόμαστε να σας δούμε όλους και του χρόνου!».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Σπετσών, κ. Παναγιώτης Λυράκης, δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που το νησί μας έχει ταυτιστεί με κάτι τόσο μεγάλο όσο έχει φτάσει να είναι το Spetses mini Marathon! Κάναμε τα πάντα για να μείνουν με τις καλύτερες εντυπώσεις όσοι βρέθηκαν αυτό το τριήμερο στις Σπέτσες και τους περιμένουμε όλους του χρόνου για να ανταποδώσουμε με τη φιλοξενία μας την τιμή που μας κάνουν με τη συμμετοχή τους».

Χορηγοί του Spetses mini Marathon 2017 ήταν η DHL, η εταιρεία που συνέβαλε τα μέγιστα στην επιτυχία της διοργάνωσης, μέσω της μεταφοράς υλικού άνω των 16,000 κιλών, από και προς το νησί των Σπετσών, η HERBALIFE® NUTRITION, κορυφαία εταιρεία στο χώρο της διατροφής που προσέφερε τα απαραίτητα συστατικά για έναν υγιεινό και δραστήριο τρόπο ζωής, υποστηρίζοντας τις αγωνιστικές προσπάθειες των μαραθωνοδρόμων Γιώργου Σίκαλου και Δημήτρη Κορολόγου, οι οποίοι έλαβαν μέρος στους αγώνες με τα χρώματα της εταιρείας, η INTERWETTEN, η πρώτη εταιρεία στο χώρο του Online Gaming, η οποία μπήκε στον κόσμο του διαδικτύου το 1996, ενώ 2 χρόνια αργότερα έγινε και η πρώτη που έκανε την εμφάνισή της στην Ελληνική αγορά και η BIC®, η κορυφαία εταιρία που δραστηριοποιείται στον χώρο των γραφικών, αναπτήρων, ξυριστικών, καλσόν και θαλασσίων σπορ, που εξέπληξε και φέτος μικρούς και μεγάλους με το εντυπωσιακό περίπτερο, προσφέροντας τη δυνατότητα για μια μοναδική «βουτιά» σε πισίνα με εκατοντάδες λευκά μπαλάκια, ενώ η BIC®Sport παρείχε τη δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθήσει και να δοκιμάσει το άθλημα του SUP και να συμμετάσχει στο 2ο Spetses SUP event by BIC® (όρθια σανιδοκωπηλασία), καθώς και η ARLA PROTEIN, μία πρωτοποριακή σειρά που αποτελείται από σοκολατούχο ρόφημα γάλακτος και επιδόρπια γάλακτος, υψηλά σε περιεκτικότητα πρωτεΐνης και χαμηλά σε λιπαρά, από φυσικά συστατικά, που αποτελούν έναν εύκολο τρόπο να ενισχύσετε τον οργανισμό σας, μετά την άσκηση.

Beauty Partner του 7ου Spetses mini Marathon ήταν η Biotherm που φρόντισε για την ενυδάτωση και την αντηλιακή προστασία των αθλητών και των θεατών.

Τα Holmes Place, η διεθνής αλυσίδα premium Fitness & Wellness Clubs, ως Wellness Partner της διοργάνωσης, για ακόμη μία χρονιά ήταν κοντά μας για να προσφέρει με τους trainers της τις πολύτιμες υπηρεσίες σε όλους τους αθλητές.

Η κορυφαία εταιρεία τεχνολογικών προϊόντων για το τρέξιμο, την ποδηλασία, την κολύμβηση και όχι μόνο, GARMIN, ήταν ο Timing Sponsor των αγώνων με τον Χριστόφορο Μερούση να εκπροσωπεί και αυτός την #teamgarmingreece.

Έχοντας μια δυναμική παρουσία τα τελευταία χρόνια στην Ελληνική αγορά, η εταιρεία αθλητικών ειδών Under Armour, με τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο του παγκόσμιου αθλητισμού να την προτιμούν για τις προπονήσεις τους, έδωσε την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να δουν και να δοκιμάσουν ρούχα και παπούτσια επίδοσης από την πιο πρόσφατη κολεξιόν.

Τα ελληνικά ζυμαρικά Melissa, ήταν και πάλι χορηγός του περίφημου Pasta Night, προσφέροντας σε όλους τους παρευρισκόμενους τους απαραίτητους υδατάνθρακες και την ενέργεια που χρειάστηκαν πριν και μετά τους αγώνες, αλλά και απολαυστικές στιγμές χαλάρωσης. Τα Pasta Kids ήταν ο Χορηγός των Παιδικών Αγώνων.

Πρεσβεύοντας τη φιλοσοφία «Η ζωή είναι ωραία όταν συμμετέχεις», η LG Electronics Hellas, κορυφαία εταιρεία στο χώρο της τεχνολογίας, υποστήριξε για μία ακόμη χρονιά τη διοργάνωση ως “Τechnology Ρartner”, προσφέροντας τα πιο καινοτόμα προϊόντα τεχνολογίας αλλά και δράσεις που ενθουσίασαν τους επισκέπτες καθώς και ένα εντυπωσιακό video wall 3x3 για να παρακολουθήσουν την εξέλιξη των αθλητικών εκδηλώσεων.

Υποστηρικτές του αγώνα ήταν: το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, πολύτιμος σύμμαχος για τη σωστή ενυδάτωση των αγωνιζομένων, ο Μακεδονικός Χαλβάς, το Γλυκό Που Κάνει Καλό και προσφέρει δύναμη και ενέργεια σε αθλητές και όχι μόνο, η πρωτοπόρος στην κατηγορία της και Νο1 εταιρεία ειδών αθλητικής διατροφής στον κόσμο GU Energy με τα πολύτιμα ενεργειακά gels, το αθλητικό ισοτονικό ποτό των μεγαλύτερων αθλητικών διοργανώσεων παγκοσμίως POWERADE, η Coca-Cola, η Α. Ισμαήλος Α.Ε. που είναι πάντα δίπλα στους αθλητές με τα «έξυπνα» αυτοκίνητα πόλης smart ως οχήματα υποστήριξης, η εταιρεία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος GREEN που βρίσκεται ενεργά στο πλευρό μας, η κορυφαία εταιρεία στο χώρο της ασφάλισης MetLife, η Technohull, που συνέβαλε τα μέγιστα στη διεξαγωγή και επίβλεψη της κολυμβητικής πρόκλησης του διάπλου των Σπετσών, με δύο εντυπωσιακά σκάφη OMEGA41 που συνδυάζουν την ταχύτητα με την πολυτέλεια, οι κινηματογράφοι ODEON που προέβαλαν το διαφημιστικό σποτ του SmM πριν τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες καθώς και η DOLE, η κορυφαία εταιρεία φρέσκων φρούτων που φρόντισε για τους αθλητές μας με τη διανομή μπανάνας και ανανά.

Χορηγός κερασμάτων ήταν η Χρυσή Ζύμη, προσφέροντας λαχταριστές σπιτικές πίτες που δημιούργησαν οι Σπετσιώτισσες με την μεγάλη ποικιλία από παραδοσιακά φύλλα καθώς και κρουασάν που μοιράστηκαν το πρωί της Κυριακής.

Η Hellenic Seaways ήταν ο Transportation Partner της διοργάνωσης προσφέροντας έκπτωση 10% σε όλους τους συμμετέχοντες που ταξίδεψαν ακτοπλοϊκώς στο νησί.

Το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center με την υπερσύγχρονη κινητή μονάδα του και την αποστολή εξειδικευμένης ομάδας ιατρών που αριθμούσε τα 17 άτομα, είχε την ιατρική κάλυψη και αντεπεξήλθε γρήγορα και αποτελεσματικά σε όποιο περιστατικό προέκυψε κατά τη διάρκεια των αγώνων. Παράλληλα, ναυαγοσωστικές υπηρεσίες παρείχε η Lifeguard Hellas, με την πολυμελή της ομάδα.

Φορέας Πρωτοβουλιών ήταν το Poseidonion Grand Hotel, και αρωγοί του αγώνα ήταν ο Εμπορικός Σύλλογος Σπετσών, το Μουσείο Μπουμπουλίνας στις Σπέτσες και ο Ναυτικός Όμιλος Σπετσών.

Media Partner της διοργάνωσης ήταν η INNEWS.

Χορηγοί Επικοινωνίας του 7ου Spetses mini Marathon ήταν το Hello, το Sport24.gr, η The Huffington Post Greece, και το Sport24 Radio 103,3.

Photo Credit: Nikos Karanikolas, Mahmut Cinci, Luc Percival