Πώς η σημαία γνωστής μάρκας ουίσκι πανικόβαλε τους κατοίκους μιας ήσυχης γειτονιάς στην Ελβετία

Πώς η σημαία γνωστής μάρκας ουίσκι πανικόβαλε τους κατοίκους μιας ήσυχης γειτονιάς στην Ελβετία
Whiskey in glass on black background
Whiskey in glass on black background
unalozmen via Getty Images

Ζούσε σε περίεργες εποχές, αυτό είναι σίγουρο. Όσο σίγουρο είναι επίσης ότι στην καρδιά της Ευρώπης έχει φωλιάσει ο φόβος μετά και τις αλλεπάλληλες τρομοκρατικές επιθέσεις που έχει δεχθεί από υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους. Ακόμη βέβαια και έτσι να μην ήταν τα πράγματα, σίγουρα λίγες είναι πια οι γειτονίες στην γηραιά ήπειρο που- όπως σε παλαιότερες δεκαετίες- κοιμόμασταν με την πόρτα ξεκλείδωτη χωρίς καμία δεύτερη σκέψη για το τι μπορεί να συμβεί.

Λίγο το ένα, λίγο το άλλο λοιπόν και ένας Ελβετός δέχθηκε ένα πολύ περίεργο σημείωμα από τους γείτονές του. Όπως υποστήριξε ο 29χρονος άνδρας από τη Ζυρίχη, μιλώντας στο 20Minutes (που δημοσιεύει και τις σχετικές φωτογραφίες), κάποιοι νόμιζαν πως είναι οπαδός του Ισλαμικού Κράτος και σκέφτηκαν να επικοινωνήσουν γραπτώς μαζί του, ρωτώντας τον εάν υπάρχει λόγος να ανησυχούν.

Συγκεκριμένα το σημείωμα έγραφε: «Θα πρέπει να σε φοβόμαστε; Πρώτα η ιταλική σημαία και τώρα η σημαία του μαύρου θανάτου. Είσαι υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους;». Το σημείωμα είχε την υπογραφή «ανήσυχοι γείτονες».

Το ερώτημα φυσικά είναι, τι είχε κάνει τους γείτονες να πιστέψουν κάτι τέτοιο αφού ο 29χρονος άνδρας όντως είχε βάλει έξω από το σπίτι του την ιταλική σημαία αλλά δεν υπήρχε καμία σημαία του αυτοαποκαλούμενου «Χαλιφάτου». Για την ακρίβεια, η σημαία που υπήρχε ακριβώς πάνω από την ιταλική, ήταν μια σημαία της γνωστής φίρμας ουίσκι «Jack Daniel's» η οποία μοιάζει με την γνωστή ετικέτα, σε μαύρο φόντο, που υπάρχει και στις φιάλες του ποτού.

Βέβαια οι κάτοικοι της περιοχής όπου ζει ο 29χρονος φαίνεται πως νόμιζαν ότι ήταν η σημαία του Ισλαμικού Κράτους και προφανώς ανησύχησαν, αλλά απορίας άξιο είναι τι πίστευαν ότι μπορεί να τους απαντούσε ο «ύποπτος» γείτονας εάν επρόκειτο πράγματι για τη σημαία του «χαλιφάτου» αλλά και τι θα έπρατταν ανάλογα με την απάντηση που μπορεί να τους είχε δώσει.

Οι κάτοικοι πάντως αρνούνται πως συμμετείχαν στη συγγραφή του σημειώματος ενώ ο νεαρός άνδρας δηλώνει πως νιώθει πολύ άβολα και έχει κατεβάσει τα στόρια στο διαμέρισμά του. Ωστόσο, δεν προτίθεται να κατεβάσει τη σημαία.

Πηγή: Tribune

Δημοφιλή