Ένας μαγικός κόσμος στην οθόνη μας

Ένας μαγικός κόσμος στην οθόνη μας
Jan 23, 2017; Milwaukee, WI, USA; Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo (34) reacts after scoring a basket in the second quarter during the game against the Houston Rockets at BMO Harris Bradley Center. Mandatory Credit: Benny Sieu-USA TODAY Sports
Jan 23, 2017; Milwaukee, WI, USA; Milwaukee Bucks forward Giannis Antetokounmpo (34) reacts after scoring a basket in the second quarter during the game against the Houston Rockets at BMO Harris Bradley Center. Mandatory Credit: Benny Sieu-USA TODAY Sports
USA Today Sports / Reuters

Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας που ξαναβάζει στη ζωή μας το NBA και χαρίζει στους... ξενύχτηδες μοναδικές στιγμές μπασκετικής μαγείας, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τους υπόλοιπους αστέρες του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ να «παρελαύνουν» στην οθόνη μας.

Τέσσερις μήνες χωρίς NBA είναι πολλοί. Από τον περασμένο Ιούνιο, όταν οι Golden State Warriors στέφονταν πρωταθλητές, κάνοντας το 4-1 επί των Cleveland Cavaliers, όλοι οι απανταχού φίλοι της πορτοκαλί μπάλας περίμεναν πώς και πώς την επιστροφή του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον πλανήτη.

Δεν έμειναν πολλές μέρες. Τα ξημερώματα της 18ης Οκτωβρίου δεν ξημερώνει απλά μία καινούρια μέρα στην Ελλάδα, αλλά ξημερώνει για εμάς (λόγω διαφοράς ώρας) και μία ολόκληρη σεζόν στο NBA, με 1230 αγώνες στη Regular Season μέχρι τον Απρίλιο. Από κει και πέρα φυσικά, ακολουθεί η μαγεία των Playoffs, που θα μας οδηγήσουν μέχρι τους τελικούς.

Μέσα σε όλο αυτό το υπερθέαμα, μην ξεχνάμε φυσικά και το φαντασμαγορικό All Star Game, που φέτος πραγματοποιείται στις 18 Φεβρουαρίου στο Staples Center του Los Angeles.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, το ενδιαφέρον για εμάς τους Έλληνες είναι ακόμα πιο έντονο, αφού ένα δικό μας παιδί, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, είναι μεταξύ των πρωταγωνιστών στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Ο Γιάννης θα προσπαθήσει να οδηγήσει τους Milwaukee Bucks μέχρι τα Playoffs και να τους εδραιώσει ως μία από τις καλύτερες ομάδες της Ανατολής.

Τα ξημερώματα της 18ης Οκτωβρίου, λοιπόν, γίνεται η αρχή. Με το «καλημέρα», η COSMOTE TV, μέσω του COSMOTE SPORT4HD, μας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσουμε τους κορυφαίους αγώνες της λίγκας, αφού καθημερινά μεταδίδει τουλάχιστον έναν αγώνα από το μαγικό κόσμο του NBA.

Η πρώτη μεγάλη «μάχη» της χρονιάς αποτελεί remake των περσινών τελικών της Ανατολής, αφού οι Cleveland Cavaliers συγκρούονται με τους Boston Celtics, στο περιθώριο του σπουδαίου trade που έκαναν ανάμεσά τους το καλοκαίρι και έφερε τον Kyrie Irving στη Βοστόνη και τους Isaiah Thomas, Jae Crowder και Ante Zizic στο Cleveland. Η αναμέτρηση μεταδίδεται ζωντανά από την Quicken Loans Arena του Cleveland στις 03:00 ώρα Ελλάδος, μέσω του COSMOTE SPORT4HD.

Δυόμισι ώρες αργότερα, στις 05:30 ώρα Ελλάδος, οι πρωταθλητές Golden State Warriors υποδέχονται τους ανανεωμένους, λόγω της έλευσης του Chris Paul, Houston Rockets, σε ένα σπουδαίο ντέρμπι της Δύσης. Άλλος ένας αγώνας που οι... ξενύχτηδες θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν στην οθόνη τους μέσω του COSMOTE SPORT4HD.

Ο Οκτώβριος, όμως, δεν θα φύγει χωρίς Γιάννη Αντετοκούνμπο, αφού η COSMOTE TV έχει φροντίσει να απολαύσουμε και το δικό μας παιδί. Συγκεκριμένα, θα μεταδώσει δύο αγώνες των Milwaukee Bucks. Στις 21 του μήνα, τα «ελάφια» φιλοξενούν τους Cavaliers του LeBron James, ενώ έξι μέρες αργότερα, στις 27, αγωνίζονται ξανά στο BMO Harris Bradley Center απέναντι στους Celtics.

Οκτώβρης δεν σημαίνει μόνο NBA

Για την COSMOTE TV, ο Οκτώβρης είναι ο μήνας των σπορ, αφού μέσω της πλατφόρμας της ο τηλεθεατής μπορεί να ζήσει πολλά ακόμα αθλητικά δρώμενα, πέραν του NBA.

Αρχής γενομένης από το Champions League. Η φάση των ομίλων βρίσκεται σε εξέλιξη, με τον Ολυμπιακό να αντιμετωπίζει δύο φορές τη σπουδαία Μπαρτσελόνα, αρχικά στο Camp Nou στις 18 Οκτωβρίου, και στο τέλος του μήνα (31/10) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Φυσικά, δεν θα λείψουν και οι υπόλοιπες αναμετρήσεις της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη, με τους αγώνες Ρεάλ - Τότεναμ, ΑΠΟΕΛ - Ντόρτμουντ, Μάντσεστερ Σίτι - Νάπολι, Γιουβέντους - Σπόρτινγκ, Μπενφίκα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι - Ρόμα, Σπόρτινγκ - Γιουβέντους και Ρόμα - Τσέλσι να ξεχωρίζουν.

Οι "ερυθρόλευκοι" δεν είναι η μόνη ελληνική ομάδα που συνεχίζει φέτος στις ποδοσφαιρικές ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αφού η ΑΕΚ δίνει την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου ένα ξεχωριστό παιχνίδι, με αντίπαλο τη Μίλαν στο San Siro, στο πλαίσιο των ομίλων του Europa League. Και οι υπόλοιποι αγώνες της 3ης αγωνιστικής της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης στη «γηραιά ήπειρο» θα είναι στις οθόνες μας, μέσω της COSMOTE TV.

Σπουδαία ντέρμπι περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Οκτωβρίου και στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Στην Αγγλία, για την Premier League, ετοιμαστείτε για το Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το Έβερτον - Άρσεναλ, το Τότεναμ - Λίβερπουλ και το Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Τότεναμ. Το Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα ξεχωρίζει στην ισπανική La Liga, ενώ μεγάλες «μάχες» λαμβάνουν χώρα στην ιταλική Serie A, με τα Γιουβέντους - Λάτσιο, Ρόμα - Νάπολι, Ίντερ - Μίλαν, Νάπολι - Ίντερ και Μίλαν - Γιουβέντους.

Μην ξεχνάμε πως το μενού έχει και γερμανική Bundesliga, αλλά και Bundesliga 2, καθώς και την πορτογαλική Liga NOS από φέτος, με τις Πόρτο, Σπόρτινγκ και Μπενφίκα να παλεύουν για ακόμη μία χρονιά για τον τίτλο.

Ας έρθουμε και στα δικά μας. Η 2η αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος διεξάγεται το τριήμερο 24-26 Οκτωβρίου, με όλους τους αγώνες να καλύπτονται ζωντανά. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν το Απόλλων Πόντου - ΠΑΟΚ, το Απόλλων Λάρισας - ΑΕΚ, το Νέος Αχαρναϊκός - Ολυμπιακός, το Άρης - Πανιώνιος και το Αναγέννηση Καρδίτσας - Παναθηναϊκός.

Φεύγοντας από το ποδόσφαιρο και πηγαίνοντας στο δεύτερο πιο δημοφιλές άθλημα στη χώρα μας, το μπάσκετ, οι εντός έδρας αγώνες των τριών «μεγάλων» της Stoiximan.gr Basket League είναι στα κανάλια COSMOTE SPORT. Μετά το ντέρμπι «αιωνίων» μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, έρχονται οι αγώνες Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός - Προμηθέας Πατρών, Ολυμπιακός - Τρίκαλα και ΑΕΚ - Ρέθυμνο.

Από κοντά και τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, με τις «μάχες» Βαλένθια - Ρεάλ και Ρεάλ - Ουνικάχα στην ισπανική Liga Endesa, το σούπερ ντέρμπι Αναντολού Εφές - Φενέρμπαχτσε στην τουρκική Super League, αλλά και την εξαιρετικά αμφίρροπη ιταλική Serie A.

Κι επειδή αθλητισμός δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ, οι μεταδόσεις δεν σταματούν εδώ. Βόλεϊ με την ιταλική SuperLega, χάντμπολ με Champions League και γερμανική Bundesliga, τένις με τα σπουδαιότερα τουρνουά της ATP (Shanghai Masters, Paris Masters, Basel Indoor, Vienna Open).

Και φυσικά μηχανοκίνητος αθλητισμός, με MotoGP, Moto2 και Moto3 σε Ιαπωνία, Αυστραλία και Μαλαισία, με Formula 1 σε ΗΠΑ και Μεξικό, με WRC, ακόμα και με NASCAR Cup Series, τους αγαπημένους αγώνες αυτοκινήτων των Αμερικανών.

Όλα αυτά μπορούμε να τα ζήσουμε ζωντανά στην οθόνη μας, από τον καναπέ του σαλονιού μας, απλά με το πάτημα ενός κουμπιού, επιλέγοντας το κανάλι COSMOTE SPORT που προτιμάμε.

Δημοφιλή