ΚΟΙΝΩΝΙΑ
11/10/2017 03:30 EEST | Updated 11/10/2017 04:11 EEST

Ταυτοποιήθηκαν και άλλα μέλη του τάγματος εφόδου που χτύπησε τον Ασφάκ

Eurokinissi

Πλήρη εικόνα για τη σύνθεση του τάγματος εφόδου που επιτέθηκε το περασμένο Σάββατο στο μετανάστη Ασφακ Μαχμουντ έχουν οι αστυνομικές υπηρεσίες, που αναμένεται να ταυτοποιήσουν συνολικά πέντε ακροδεξιούς.

Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί δύο άτομα, ανάμεσά τους ένας 17χρονος που υπήρχε στις λίστες της Ασφάλειας με τους “σεσημασμένους” νεαρούς για συμμετοχή σε τάγματα εφόδου της δυτικής Αττικής. Η Αστυνομία έχει χαρτογραφήσει τη δράση του συγκεκριμένου τάγματος εφόδου και διαθέτει φωτογραφίες για τα περισσότερα από τα μέλη του. Συνολικά εκτιμάται ότι ο σκληρός πυρήνας των ακροδεξιών στη δυτική Αττική αποτελείται από περίπου 40 άτομα, που συμμετέχουν συστηματικά σε ρατσιστικές επιθέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο μετανάστης Ασφάκ Μαχμούντ δέχθηκε επίθεση το Σάββατο ενώ δούλευε σε χωράφι. Οι δράστες ήταν πέντε και τον χτύπησαν με βιαιότητα στο πρόσωπο.

Το πρωί της Τρίτης ο Ασφάκ είχε συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα, ο οποίος τον υποδέχθηκε στη λεωφόρο Κατεχάκη.

Ο πακιστανικής καταγωγής μετανάστης συνοδευόταν από τον Τζαβέτ Ασλάμ, πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας στην Ελλάδα και τον Πάνο Λάμπρου, υπεύθυνο του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τη συνάντηση έγινε εκτενής αναφορά στην τελευταία επίθεση στον Ασπρόπυργο και την κατάσταση στην περιοχή. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενημέρωσε για τα μέτρα που λαμβάνει η Αστυνομία για να οδηγηθούν οι δράστες στη Δικαιοσύνη, όπως και για τη βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας για τους πολίτες στην περιοχή.

Ο κ. Τόσκας πρόσθεσε ότι ουδεμία ανοχή σε φασίζουσες πρακτικές μπορεί να υπάρξει και επισήμανε ότι έχουν δοθεί αυστηρές οδηγίες στην Αστυνομία.