ΕΙΔΗΣΕΙΣ
11/10/2017 03:37 EEST | Updated 11/10/2017 03:37 EEST

Κατάρτιση αναπτυξιακού σχεδίου στο περιφερειακό συνέδριο για την ανασυγκρότηση της οικονομίας στη Θεσσαλία

Eurokinissi

Το αναπτυξιακό σχέδιο της Θεσσαλίας καταρτίζεται χθες και σήμερα Τετάρτη στη Λάρισα στο πλαίσιο του Περιφερειακού Συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας στη Θεσσαλία.

Μάλιστα σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα παρευρεθεί στη σύσκεψη για τη σύνοψη και τα συμπεράσματα του συνεδρίου. Μαζί με τον πρωθυπουργό είναι πολλοί υπουργοί που από χθες το απόγευμα βρίσκονται στη Θεσσαλία, ενώ στην σύσκεψη με την οποία ολοκληρώνεται το συνέδριο συμμετέχει και το σύνολο των παραγωγικών φορέων και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από όλους τους βαθμούς. Υπενθυμίζεται ότι η ΝΔ έχει δώσει «εντολή» στα στελέχη της να μην συμμετέχουν στα αναπτυξιακά συνέδρια που διοργανώνονται σε κάθε Περιφέρεια. Αυτό όμως δεν εμποδίζει ούτε τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό να μιλήσει ούτε τον δήμαρχο Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη να χαιρετίσει…

Το Περιφερειακό Συνέδριο στην Λάρισα είναι το τέταρτο που διεξάγεται στην Ελλάδα και στόχος του είναι να διερευνηθούν και να αξιοποιηθούν οι παραγωγικές δυνατότητες και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, στη βάση ενός ολοκληρωμένου περιφερειακού σχεδιασμού για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας. Στην ατζέντα του συνεδρίου είναι και η αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων σε μία περίοδο που, όπως επισημαίνει η κυβέρνηση, η ελληνική οικονομία παρουσιάζει εμφανή σημάδια ανάκαμψης και η έξοδος της χώρας από τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής είναι πλέον ορατή.

Το συνέδριο ξεκίνησε με την ομιλία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη και αναπτύσσεται σε παράλληλες συνεδριάσεις, από τις οποίες προκύπτουν και τα βασικά ζητήματα που θα απασχολήσουν το συνέδριο. Πιο συγκεκριμένα υπάρχουν έξι ενότητες:

-Αγροτική Ανάπτυξη και Παραγωγική Ανασυγκρότηση με ομιλητές τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη, τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη, την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου και τον γενικό γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπο Κασίμη.

-Επιχειρηματικότητα, Επενδύσεις και Αναπτυξιακή Πολιτική με ομιλητές τον υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου, τον υφυπουργό Οικονομίας Στέργιο Πιτσιόρλα και τον πρόεδρο της Enterprise Greece Χρήστο Στάικο.

-Υποδομές περιβάλλον, τουρισμός και διαχείριση υδατικών Πόρων με ομιλητές τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο.

-Υποδομές και πολιτικές για την υγεία με ομιλητές τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

-Κοινωνική Πολιτική, Εργασιακές Σχέσεις και Αλληλέγγυα Οικονομία με ομιλήτριες την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Ράνια Αντωνοπούλου και την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου.

-Παιδεία Έρευνα και οικονομία της γνώσης με ομιλητές των υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και τον αναπληρωτή υπουργό Έρευνας Κώστα Φωτάκη.