ΕΙΔΗΣΕΙΣ
11/10/2017 04:48 EEST | Updated 11/10/2017 04:48 EEST

Η... δεδηλωμένη της ΝΔ και η πλειοψηφία των 148!

Sooc

Ως την αρχή για το ξήλωμα του πουλόβερ της... δεδηλωμένης ερμηνεύουν στη ΝΔ το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή για την έγκριση του νομοσχεδίου που αφορά στην νομική κατοχύρωση της ταυτότητας φύλου.

Στο γαλάζιο επιτελείο θεωρούν ότι και μόνο το γεγονός ότι στο τελικό αποτέλεσμα ο κυβερνητικός συνασπισμός πέρασε κάτω από το ψυχολογικό φράγμα των 151 ψήφων αποτελεί από μόνο του - έστω και σε επίπεδο εντυπώσεων - ένα καμπανάκι για το μέλλον, με δεδομένο ότι για ακόμα μια φορά, χρειάστηκε να έρθουν τα «ΝΑΙ» από ορισμένους βουλευτές της αντιπολίτευσης για να πάρει... ΦΕΚ ακόμα μια νομοθετική πρωτοβουλία του Μαξίμου.

Υπενθύμιζαν μάλιστα με νόημα ότι είναι η πολλοστή φορά οπου η τιμή της κυβερνητικής πλειοψηφίας διεσώθη από τις ψήφους της αντιπολίτευσης, όταν οι ΑΝΕΛ έλεγαν «ΟΧΙ» στα ζητήματα του συμφώνου συμβίωσης και της ιθαγένειας.

Επιπλέον, οι συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη θεωρούν ότι το αποτέλεσμα για τον Πρωθυπουργό αποτελεί σημαντικό πλήγμα από τη στιγμή όπου η κυβέρνηση βγαίνει τραυματισμένη από αυτή την ψηφοφορία, ενώ πηγές από την οδό Πειραιώς σημείωναν με νόημα ότι το γεγονός ότι το νομοσχέδιο πέρασε με λιγότερες από 151 ψήφους, δείχνει ότι η κυβερνητική πλειοψηφία βρίσκεται σε αποδρομή, έχει ήδη αποκτήσει σημαντικές ρωγμές και το μόνο που την κρατάει ακόμα ενωμένη είναι ο τυχοδιωκτισμός...

Στον αντίποδα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, έχει κάθε λόγο να νιώθει ικανοποίηση, από τη στιγμή όπου δεν «έσπασε» η γραμμή υπεράσπισης του ξεχωριστού σχεδίου νόμου που είχε καταθέσει και ταυτόχρονης καταψήφισης του κυβερνητικού νόμου , ενώ εκτιμούν ότι ο αρχικός σχεδιασμός του Μεγάρου Μαξίμου να προκληθεί διχασμός στις τάξεις της ΝΔ τους γύρισε «μπούμερανγκ», δοκιμάζοντας για ακόμα μια φορά την κυβερνητική συνοχή.