Η Angelina Jolie στην ωραιότερη φωτογράφιση της ζωής της για το επετειακό τεύχος του Harper's Bazaar

Ένα από τα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας διεθνώς, το Harper's Bazaar κλείνει 150 χρόνια κυκλοφορίας και -ευτυχώς για εμάς- βρήκε τον καλύτερο τρόπο να το γιορτάσει, φιλοξενώντας την Angelina Jolie στο επετειακό τεύχος που θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο.

Η ηθοποιός βρέθηκε στη Ναμίμπια όπου φωτογραφήθηκε στο καταφύγιο άγριας ζωής N/a'an ku sê Wildlife Sanctuary, το οποίο διαχειρίζονται οι φίλοι της εδώ και 16 χρόνια, Marlice και Rudie van Vuuren. Γιατί στη Ναμίμπια; Γιατί για εκείνη η Ναμίμπια «αντιπροσωπεύει όχι μόνο τους δεσμούς της οικογένειας και της φιλίας αλλά την προσπάθεια να βρεθεί ισορροπία ανάμεσα στον άνθρωπο και το περιβάλλον, ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα για το μέλλον μας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ηθοποιός, στην επιστολή της που συνοδεύει τη φωτογράφισή της.

Go behind-the-scenes with #AngelinaJolie on the set for our November 2017 cover shoot in the Namib desert. Photography by @alexilubomirski Fashion editor @stylistjenrade Jolie wears @ralphlauren, @versace_official, @dior

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Harper's BAZAAR (@harpersbazaarus) στις

Σε αυτή την επιστολή, αναφέρεται και στο ζήτημα της γυναικείας χειραφέτησης και σε όλα όσα έχουν καταφέρει οι γυναίκες μέσα σε αυτά τα 150 χρόνια που υπάρχει το περιοδικό. «Η γυναίκα του 19ου αιώνα στις περισσότερες χώρες του Δυτικού Κόσμου, δεν μπορούσε να πάει στο πανεπιστήμιο, και επαγγέλματα όπως η ιατρική ή η νομική ήταν απαγορευμένα για εκείνη. Δεν μπορούσε να ψηφίσει και δεν μπόρεσε να κατοχυρώσει αυτό το δικαίωμα σε πολλές χώρες για περισσότερο από μισό αιώνα. Οπότε, φαντάζομαι ότι μια αναγνώστρια των πρώτων χρόνων του Harper's Bazaar αν μας έβλεπε τώρα θα έμενε έκπληκτη. Κι εφόσον πάλεψε για τα δικαιώματα των γυναικών κάποια στιγμή στη ζωή της, φαντάζομαι πως θα ήταν ευγνώμων», αναφέρει.

«Διάβασα πρόσφατα ότι το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ προέβλεψε πως θα χρειαστούν 83 χρόνια για να καλυφθούν τα κενά στα δικαιώματα και τις ευκαιρίες που υφίστανται εις βάρος των γυναικών σε όλες τις χώρες του κόσμου. Δεν πρόκειται για εξέλιξη των γυναικών σε βάρος των ανδρών, αλλά για εξεύρεση λύσης που θα φέρει ισορροπία και ισότητα που θα ωφελεί τους πάντες. Ογδόντα τρία χρόνια είναι πολύ περισσότερα απ' όσο ένας άντρας ή μία γυναίκα θα μπορούσε να φανταστεί».

Εκτενή αναφορά στην επιστολή της κάνει και στο ζήτημα του περιβάλλοντος, στην κλιματική αλλαγή και στο πώς οι επιλογές μας επηρεάζουν τη σχέση μας με τη φύση, γι' αυτό και διάλεξε η φωτογράφισή της να γίνει στο καταφύγιο άγριας ζωής, στη φυλή San της Ναμίμπια. «Αν μου έχει μάθει κάτι η ζωή, είναι πως αυτά τα οποία υπερασπιζόμαστε ή μαχόμαστε είναι και εκείνα που μας καθορίζουν. Όπως λένε και οι San: δε χάνεσαι ποτέ αν μπορείς να βρεις το μονοπάτι σου στον ορίζοντα».

Απλά υπέροχη.