Η Hillary και ο Bill Clinton έχουν μήνες να μιλήσουν, σύμφωνα με το διάσημο Αμερικανό συγγραφέα Edward Cline

Former U.S. President Bill Clinton and First Lady Hillary Clinton arrive for the Presidential Inauguration of Trump at the U.S. Capitol in Washington, D.C., U.S., January 20, 2017. REUTERS/Saul Loeb/Pool
Former U.S. President Bill Clinton and First Lady Hillary Clinton arrive for the Presidential Inauguration of Trump at the U.S. Capitol in Washington, D.C., U.S., January 20, 2017. REUTERS/Saul Loeb/Pool

Πριν καιρό, κυκλοφόρησαν αποσπάσματα από το βιβλίο της Hillary Clinton, στα οποία μεταξύ άλλων η υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ μιλούσε για το γάμο της με τον Bill Clinton και πώς κατάφεραν να τον σώσουν, παρά τις δυσκολίες και τις απιστίες του συζύγου της.

Ωστόσο, εδώ και λίγες μέρες, το γύρο του διαδικτύου κάνει η είδηση πως η Hillary και ο Bill Clinton «έχουν μήνες να μιλήσουν. Επικοινωνούν μέσω φίλων και δικηγόρων». Ποιος τα λέει αυτά;

Τον Edward Cline τον ξέρουμε από τα πολλά βιβλία που έχει γράψει και για τους Clinton και για τους Kennedy. Και, στις 30 Οκτωβρίου, κυκλοφορεί το καινούριο του βιβλίο με τίτλο «All Out War: The Plot to Destroy Trump».

Αποκαλύπτει, λοιπόν, ο Cline ότι το βιβλίο της Hillary «Τι συνέβη» – το οποίο είναι γεμάτο δικαιολογίες για το ότι έχασε στις τελευταίες προεδρικές εκλογές – μπορεί να είναι μπεστ σέλερ, αλλά ο σύζυγός της, ο Bill, πέταξε το δικό του αντίτυπο στον κάλαθο των αχρήστων. Και ότι έχει εκνευριστεί με την περιοδεία της συζύγου του για την προώθηση του βιβλίου.

«Πριν η Hillary στείλει το χειρόγραφο στον εκδότη, το έδωσε στον Bill να το διαβάσει, και αυτός, με κόκκινο στυλό, έκανε πολλές διορθώσεις» εξομολογήθηκε, σύμφωνα με τον Cline, στενός οικογενειακός φίλος των Clinton. «Αλλά αυτή αρνήθηκε να διαβάσει ακόμη και τις διορθώσεις του, κι αυτός εξοργίστηκε τόσο, που πέταξε το χειρόγραφο στα σκουπίδια.»

«Της είπε ότι το βιβλίο την κάνει να δείχνει σαστισμένη, θυμωμένη και σε σύγχυση, και ότι αυτά είναι αρνητικά χαρακτηριστικά για έναν άνθρωπο που φιλοδοξεί να γίνει παγκόσμιος ηγέτης» συνέχισε ο λαλίστατος οικογενειακός φίλος. «Δεν του άρεσε καθόλου ο τίτλος, γιατί το να το λες "Τι συνέβη" θα έκανε τον κόσμο να πει "Έχασες" και τίποτα άλλο. Την προέτρεψε να αναβάλει την ημερομηνία κυκλοφορίας, αλλά του έβαλε τις φωνές και του είπε "το βιβλίο είναι τελειωμένο και θα εκδοθεί έτσι"».

Ο Cline υποστηρίζει ότι, από το περασμένο καλοκαίρι που τσακώθηκαν για το βιβλίο, τα αρνητικά συναισθήματα του Bill για το «Τι συνέβη» έχουν διογκωθεί, καθώς η Hillary χρησιμοποιεί την περιοδεία προώθησής του για να ρίξει ευθύνες για την ήττα της στις προεδρικές στους Ρώσους χάκερ, τον πρώην επικεφαλής του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ και στις γυναίκες ψηφοφόρους που δεν την τίμησαν με τη ψήφο τους.

Γράφει στο βιβλίο του ότι ένα μήνα πριν τις εκλογές ο Bill προειδοποίησε την Hillary πως πρέπει να κάνει προεκλογική εκστρατεία στις πολιτείες που από τη δεκαετία του '80 συνηθίζεται να τις αποκαλούν, συλλογικά, «Rust Belt» (Ζώνη Σκουριάς), πολιτείες που έχουν πληγεί από την αποβιομηχάνιση, οικονομική πτώση, παρακμή των αστικών κέντρων, μείωση πληθυσμού και συναφή. «Του απάντησε ότι έχει παραισθήσεις» γράφει ο Ed Cline.

«Ο Ed είναι στενάχωρος άνθρωπος» είπε εκπρόσωπος Τύπου της Hillary. «Και θλιβερός ψεύτης» πρόσθεσε εκπρόσωπος του Bill.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)