Αυστραλία: Nεκροί τρεις αλεξιπτωτιστές έπειτα από σφοδρή σύγκρουση

Αυστραλία: Nεκροί τρεις αλεξιπτωτιστές έπειτα από σφοδρή σύγκρουση
Three skydivers in formation in freefallCheck out more of my skydiving images and videos.
Three skydivers in formation in freefallCheck out more of my skydiving images and videos.
dzphotovideo via Getty Images

Tρεις άνθρωποι που έκαναν skydiving έχασαν τη ζωή τους στο Queensland της Αυστραλίας αφότου, σύμφωνα με τα στοιχεία, συγκρούστηκαν στο μέσο του αέρα. Οι αστυνομικές αρχές αλλά και ασθενοφόρα έσπευσαν στη Mission Beach, ένα δημοφιλές σημείο skydiving περίπου 140χλμ. νότια του Cairns.

Πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας περίπου 30 ετών και μια γυναίκα 50 ετών, αναφέρει το BBC. O ένας από τα τρία θύματα πετούσε με το δικό του αλεξίπτωτο όταν μάλλον συγκρούστηκε με ένα άλλο. Τα προστατευτικά αλεξίπτωτα τα οποία είχαν μαζί τους μάλλον δεν άνοιξαν εγκαίρως.

Οι οδηγοί των ασθενοφόρων τόνισαν πως ο ένας 30χρονος εντοπίστηκε στην αυλή ενός σπιτιού ενώ τα άλλα δύο άτομα κοντά στο σημείο αυτό. Κάτοικος της περιοχής ανέφερε πως τα άψυχα σώματά τους βρέθηκαν περίπου 1,5 χιλιόμετρα βόρεια από το συνηθισμένο σημείο προσγείωσης.

Η εταιρεία Skydive στην οποία είχαν απευθυνθεί τα θύματα διευκρίνισε στα τοπικά ΜΜΕ πως έχει αναστείλει τις δραστηριότητές της στην παραλία Mission αφού διεξάγεται εξονυχιστική έρευνα. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως ο αλεξιπτωτιστής που πετούσε μόνος του «ήταν πολύ έμπειρος εκπαιδευτής». Αυτό τουλάχιστον επισημαίνει η εταιρεία η οποία παράλληλα εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων.

Στο μεταξύ ένας αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε πως είδε έναν από τους skydivers να πέφτει στο έδαφος. «Οποιοδήποτε το έβλεπε θα καταλάβαινε πως το αλεξίπτωτο δεν άνοιγε ενώ εκείνος έκανε απεγνωσμένες προσπάθειες». «Το θέαμα ήταν σοκαριστικό, η ανάσα μου είχε κοπεί», αναφέρει ο μάρτυρας.

Ο δήμαρχος της περιοχής, Γιάννης Κρεμαστός, δήλωσε στο ABC πως τα νέα είναι φρικτά. Τo skydiving είναι μια διαδεδομένη δραστηριότητα στην περιοχή ενώ πολλοί από αυτούς που ταξιδεύουν για το Queensland κάνουν μια στάση στην παραλία Mission για να ζήσουν την εμπειρία.

Δημοφιλή