Ο σωτήρας των ωκεανών. Πώς ένα σκάφος ρισκάρει την ασφάλειά του για να σώζει άλλα πλοία

Ο σωτήρας των ωκεανών. Πώς ένα σκάφος ρισκάρει την ασφάλειά του για να σώζει άλλα πλοία
Battle ship new jersey
Battle ship new jersey
ahirao_photo via Getty Images

Αν το πολεμικό πλοίο John S. McCain είναι ο Vin Diesel του αμερικανικού ναυτικού λόγω του μεγέθους του φυσικά, το MV Treasure είναι αναμφισβήτητα ο Dwayne Johnson, γράφει το περιοδικό Wired σε δημοσίευμά του. Kι αυτό γιατί το εν λόγω σκάφος έχει αποστολή να μαζεύει κάθε είδους άλλο όχημα που υπάρχει στον ωκεανό και το οποίο χρειάζεται επισκευή προκειμένου να το μεταφέρει σε ένα άλλο σημείο για να επισκευαστεί.

Την εβδομάδα που πέρασε το MV Treasure κλήθηκε να μεταφέρει το John S. McCain το οποίο το καλοκαίρι συγκρούστηκε κοντά στη Σιγκαπούρη με ένα άλλο εμπορικό πλοίο. Από τη σύγκρουση έχασαν τη ζωή τους δέκα ναύτες. Το πόρισμα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε ρίχνει ευθύνες στον κυβερνήτη, ο οποίος τιμωρήθηκε αυστηρά.

Το δυστύχημα στο μεταξύ σημειώθηκε δύο μόλις μήνες μετά τη σύγκρουση άλλων δύο πλοίων κοντά στην Ιαπωνία, σκοτώνοντας αυτή τη φορά επτά ναυτικούς. Τα ατυχήματα αποτέλεσαν την αφορμή για τη διεξαγωγή περαιτέρω ερευνών και αξιολόγησης του προσωπικού που απαρτίζει το πολεμικό ναυτικό.

Το MV Treasure ήταν το σκάφος που κλήθηκε να μεταφέρει το χτυπημένο αντιτορπιλικό σε αμερικανική ναυτική βάση στην Ιαπωνία. Μόλις το «χτυπημένο» πλοίο τοποθετείται στην επιφάνεια του MV Treasure, το κατάστρωμά του βυθίζεται από το βάρος όπως θα συνέβαινε με όλα τα πλοία αυτού του βεληνεκούς. Με τον τρόπο αυτό είχε μεταφερθεί στις ΗΠΑ και το πολεμικό πλοίο USS Cole μετά το βομβαρδισμό του στην Υεμένη το 2000.

Δημοφιλή