Με μια σφαίρα στο στήθος η δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Με μια σφαίρα στο στήθος η δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου
sooc

Με μια σφαίρα και όχι δύο, όπως αρχικά είχε ειπωθεί, δολοφονήθηκε ο Μιχάλης Ζαφειρόλπουλος στο γραφείο του στα Εξάρχεια.

Αυτό προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση κατά την οποία δεν εντοπίστηκε σφαίρα στο κεφάλι και η εσφαλμένη εκτίμηση προέκυψε εξαιτίας της εικόνας που επικρατούσε τον τόπο του εγκλήματος.

Όπως διαπιστώθηκε το θανατηφόρο τραύμα επήλθε απλό μια σφαίρα στο στήθος.

Το δεδομένο αυτό ενδεχομένως να αλλάξει την τροπή της υπόθεσης καθώς δεν αποκλείεται πλέον και το σενάριο οι δράστες να μην ήθελαν νεκρό τον γνωστό ποινικολόγο αλλά να ήθελαν μόνο να τον τραυματίσουν.

Επίσης προκύπτει ότι πριν τον πυροβολισμό, οι δράστες κάθισαν με το θύμα επί περίπου δέκα λεπτά στην αίθουσα των συσκέψεων του δικηγορικού γραφείου.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας έχουν την πλήρη περιγραφή των εκτελεστών και έχουν ζητήσει τη συνδρομή των συναδέλφων τους από άλλες υπηρεσίες σε περίπτωση εντοπισμού ατόμων που συγκεντρώνουν τα χαρακτηριστικά των εκτελεστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώτος δράστης είναι ηλικίας 30-40 ετών, ύψους 1,80 εκατοστά περίπου, αδύνατος, μελαχρινός, αξύριστος (δύο ημερών), με κοντά σκούρα μαλλιά, ο οποίος πιθανόν φορούσε τζιν παντελόνι χρώματος μπλε και λεπτό μπουφάν, χρώματος λευκού.

Ο δεύτερος δράστης είναι ηλικίας 27-40 ετών, ύψους 1,65-1,70 περίπου, αδύνατος, με ανοιχτόχρωμο δέρμα, ξυρισμένος με κοντά σκούρα μαλλιά, ο οποίος φορούσε κοντομάνικη μπλούζα, χρώματος πιθανόν μπεζ.

Περισσότερο φως στην υπόθεση εκτιμάται ότι θα ρίξουν οι έρευνες στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του θύματος και στην ατζέντα με τα ραντεβού της Πέμπτης.

Δημοφιλή