ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
15/10/2017 09:49 EEST | Updated 15/10/2017 09:50 EEST

Βαρουφάκης στον Guardian: Γιατί δεν έχω να πω κάτι πλέον με τον Τσίπρα

Greek Finance Minister Yanis Varoufakis (L) welcomes Prime Minister Alexis Tsipras for a meeting at the ministry in Athens, Greece May 27, 2015. Fiscal targets, pension and labour market reform and the size of the civil service are the key issues yet to be agreed between Greece and its international creditors in debt talks as Athens' cash dries up, the European Commission said on Wednesday. REUTERS/Alkis Konstantinidis      TPX IMAGES OF THE DAY
Alkis Konstantinidis / Reuters
Greek Finance Minister Yanis Varoufakis (L) welcomes Prime Minister Alexis Tsipras for a meeting at the ministry in Athens, Greece May 27, 2015. Fiscal targets, pension and labour market reform and the size of the civil service are the key issues yet to be agreed between Greece and its international creditors in debt talks as Athens' cash dries up, the European Commission said on Wednesday. REUTERS/Alkis Konstantinidis TPX IMAGES OF THE DAY

Συνέντευξη με αφορμή το βιβλίο του παραχώρησε στον βρετανικό The Guardian ο τέως υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης όπου απάντησε μεταξύ άλλων και στην ερώτηση γιατί δεν μιλάνε πια με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Βαρουφάκης απαντώντας σε μία σειρά ερωτήσεων εξηγεί ότι θα ήθελε να ζει σε έναν κόσμο όπου όλοι θα είμαστε προνομιούχοι προσθέτοντας πως τρόπον τινά ήδη είμαστε μιας και ο ίδιος πιστεύει στην ομορφιά τριγύρω όσο βέβαια οι κοινωνικές συνθήκες επιτρέπουν να μην καταστρέφεται το περιβάλλον. «Το πιο σημαντικό συστατικό στη ζωή του καθενός για απόλαυση και εκτίμηση είναι να έχει τον έλεγχο της ζωής του,να είναι ικανός να επιλέγει τους συντρόφους του και εάν το κάνει κανείς αυτό ο κόσμος τριγύρω είναι όμορφος. Νομίζω πως αυτό είναι το προνόμιο το οποίο όλοι μπορούμε να έχουμε».

Όπως λέει η Ξένια, η μόλις 12 ετών κόρη του είναι ο πιο αυστηρός κριτής του. Στην ερώτηση για το πώς της φάνηκε της ίδιας το βιβλίο του, «Μιλώντας στην κόρη μου για οικονομία» ο ίδιος λέει ότι: «Τα ενθαρρυντικά της λόγια ήταν καλύτερα από όσα θα μπορούσα να είχα ευχηθεί... Ήταν τα εξής: όχι και τόσο άσχημο (σσ το βιβλίο)». Βέβαια, εκείνη φαίνεται να δείχνει λιγότερο ενδιαφέρον για την οικονομική επιστήμη και περισσότερο για πολιτικά ζητήματα όπως η ανισότητα, ο ρατσισμός και ο φεμινισμός.

Για τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα ο Γιάνης Βαρουφάκης απαντά πως δεν μιλάνε. «Δεν υπάρχει κάτι το οποίο θα μπορούσε να μου πει (σσ ο πρωθυπουργός). Προκειμένου να συνεχίσει να κάνει αυτό που κάνει πρέπει να συνεχίζει να επαναλαμβάνει στον εαυτό του μία ιστορία η οποία όμως είναι αβάσιμη. Επομένως, η συζήτησή μας θα ήταν σύντομη και άσκοπη».

Sponsored Post