Να γιατί η Kate Winslet δεν ευχαρίστησε τον Harvey Weinstein όταν πήρε το Όσκαρ

Best actress winner Kate Winslet of England poses with her Oscar for her role in
Best actress winner Kate Winslet of England poses with her Oscar for her role in

Όταν η Kate Winslet, το 2009 πήρε Όσκαρ για την ταινία «The Reader», ευχαρίστησε ονομαστικά 19 ανθρώπους και πολλούς ακόμα χωρίς να πει το όνομά τους. Ο Harvey Weinstein, του οποίου η εταιρεία χρηματοδότησε και έκανε τη διανομή της ταινίας, δεν ήταν ένας από αυτούς.

«Ήταν σκόπιμο. Ήταν απολύτως σκόπιμο», είπε η Winslet στους Los Angeles Times.

«Θυμάμαι που μου είπαν: Φρόντισε να ευχαριστήσεις τον Harvey αν κερδίσεις. Και θυμάμαι να γυρνάω και να λέω “Όχι, δεν θα το κάνω. Όχι, δεν θα το κάνω.” Και δεν είχε να κάνει καθόλου με το αν ήμουν ευγνώμων. Αν οι άνθρωποι δεν συμπεριφέρονται σωστά, γιατί να τους ευχαριστήσω;»

«Το γεγονός ότι δεν πρόκειται να ασχοληθώ ποτέ ξανά με τον Harvey Weinstein, όσο ζω είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που έχει συμβεί ποτέ και είμαι σίγουρη ότι το συναίσθημα είναι γενικό», πρόσθεσε η διάσημη ηθοποιός.

«Σε όλη μου την καριέρα, ο Harvey Weinstein, όποτε έπεφτα πάνω του, με έπιασε από το μπράτσο και μου έλεγε: “Μην ξεχνάς ποιος σου έδωσε την πρώτη σου ταινία”. Σαν να του χρωστούσα τα πάντα. Αργότερα το ίδιο πράγμα έγινε και με το “The Reader”. “Θα σου εξασφαλίσω την υποψηφιότητα για Όσκαρ, θα σε κάνω να κερδίσεις. Θα κερδίσω για σένα”».

Αλλά έτσι λειτουργούσε. Έκανε bullying και ήταν πρόστυχος. Σε επαγγελματικό επίπεδο, ήταν πάντα πάρα μα πάρα πολύ δύσκολο. Ήταν αγενής. Συνήθιζε να αποκαλεί τη γυναίκα μάνατζέρ μου με ένα χυδαίο όνομα κάθε φορά που της μιλούσε στο τηλέφωνο.» πρόσθεσε στη συνέντευξη.

Έπειτα από όλες αυτές τις κατηγορίες σε βάρος του Weinstein, η Winslet ανέφερε ότι οι καιροί είναι τέτοιοι που απαιτούν δυναμικές δηλώσεις.

«Στα 20 μου ήμουν πολύ δυναμική και είχα φωνή και σίγουρα θα έλεγα πράγματα. Στα 30 μου δεν ένιωθα ότι ήταν απαραίτητα να γυρίσω πίσω στο έδαφος που είχα επισκεφτεί ξανά. Πάντοτε στήριζα αυτά που πίστευα. Τώρα νιώθω ότι, ξέρεις τι, αυτή είναι μία απαράδεκτη και ελεεινή συμπεριφορά. Αυτή η αντιμετώπιση σε οποιοδήποτε χώρο εργασίας είναι εντελώς απαράδεκτη. Και ελπίζω ότι αυτό που θα συμβεί είναι ότι όλο και περισσότερες γυναίκες θα νιώσουν την ανάγκη να βγουν μπροστά. Αυτές οι γυναίκες είναι θύματα ενός άντρα που ήταν πάντοτε αδύνατο να συναναστραφείς. Ελπίζω ότι ο Harvey Weinstein θα τιμωρηθεί στο έπακρο από τον νόμο για το περιστατικό.»