To μέγεθος μετράει και είναι ο λόγος που οι άνδρες μισούν τα προφυλακτικά. Μια εταιρεία όμως μόλις έλυσε το πρόβλημα

Γιατί οι άνδρες μισούν τα προφυλακτικά; Όχι για τους λόγους που συχνά έχουν κατηγορηθεί
Andrew Paterson via Getty Images

Τα χρόνια που είμαστε σεξουαλικά ενεργοί οι γυναίκες έχουν ακούσει και οι άνδρες έχουν επικαλεστεί ένα σωρό δικαιολογίες για τους λόγους που προτιμούν να μην χρησιμοποιούν προφυλακτικό. Κανένας μέχρι σήμερα βέβαια δεν ήταν αρκετά ισχυρός για να αντιπαρατεθεί με την υψηλή προστασία που παρέχει η χρήση του προφυλακτικού σε ό,τι αφορά τη μετάδοση σεξουαλικών νοσημάτων, για να μην αναφερθούμε στα υψηλά ποσοστά προστασίας από μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Οι περισσότεροι άνδρες χρησιμοποιούν δικαιολογίες όπως ότι τους στερεί την απόλαυση και την αίσθηση πραγματικής επαφής, ότι δεν νιώθουν άνετα όταν το φοράνε κλπ κλπ κλπ.

Όπως φαίνεται όμως, ένας βασικός λόγος μπορεί να είναι τελικά το μέγεθος του προφυλακτικού συγκριτικά με το μέγεθος του πέους. Βλέπετε, η αρχική σκέψη ήταν πως το προφυλακτικό θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να ικανοποιεί όλους τους πελάτες και στην περίπτωση που ήταν μακρύτερο υπήρχε πάντα η δυνατότητα ένα μέρος του λάτεξ να μείνει τυλιγμένο στη βάση, όπως εξηγεί η ειδικός σε θέματα σεξουαλικής υγείας Debby Herbenick.

Ωστόσο πολλοί άνδρες παραπονιούνται πως το προφυλακτικό είναι για κάποιους τόσο μεγάλο που ορισμένες φορές γλιστράει και βγαίνει ενώ επίσης άλλες φορές διατυπώνονται παράπονα πως το προφυλακτικό ήταν είναι πολύ σφιχτό αφού όπως εξηγεί ο Ron Frazieres, αντιπρόεδρος στο τμήμα έρευνας και αξιολόγησης της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Essential Access Health, άνδρες με μικρότερο πέος «είχαν τυλιγμένο ένα μεγάλο ρολό λάτεξ, γύρω από τη βάση του πέους τους».

Τώρα λοιπόν η εταιρεία myONE Perfect Fit με έδρα στη Βοστόνη των ΗΠΑ λανσάρησαν προφυλακτικά σε 60 διαφορετικά μεγέθη τα οποία προκύπτουν από τον συνδυασμό των προφυλακτικών που έρχονται πλέον σε 10 διαφορετικά μήκη και σε 9 διαφορετικά μεγέθη περιφέρειας του πέους. Στην ιστοσελίδα μάλιστα υπάρχει διαθέσιμη και σχετική πλατφόρμα που βοηθάει τους ενδιαφερόμενους να βρουν το μέγεθος του προφυλακτικού που χρειάζονται για να έχουν τέλεια εφαρμογή και φυσικά να το παραγγείλουν.

«Εάν είχαν αγοράσει ένα μικρό προφυλακτικό παλαιότερα και πάλι τους ήταν μεγάλο θα πρέπει να ήταν μια πολύ άσχημη εμπειρία» δηλώνει ο David Wedel πρόεδρος της εταιρείας στην οποία ανήκει η myONE και συμπληρώνει πως μέσα σε λίγες ώρες μετά έναρξη προώθησης του νέου προϊόντος, οι πελάτες του είχαν παραγγείλει προφυλακτικά και στα 60 μεγέθη.

Είναι εντυπωσιακό μάλιστα πως στη σελίδα αξιολόγησης το 96% των πελατών δηλώνει πως θα πρότεινε σε άλλους να το χρησιμοποιήσουν, το 92% πως τα συγκεκριμένα προβληματικά είναι καλύτερα απ' άλλα και κυρίως το 93% δηλώνει πως τώρα είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιεί προφυλακτικά. Ακολουθούν μάλιστα και πολλά μηνύματα ανδρών που χρησιμοποίησαν τα καινούρια προφυλακτικά που αναφέρουν την εμπειρία τους και μάλλον θα ταυτιστούν με αυτά πολλοί άνδρες.