Διπλή προειδοποίηση Μητσοτάκη για τις χαμένες ευκαιρίες

Διπλή προειδοποίηση Μητσοτάκη για τις χαμένες ευκαιρίες
SOOC

Με μια διπλή παρέμβασή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποιεί εκ νέου την κυβέρνηση για τον κίνδυνο να χαθούν και άλλες ευκαιρίες, που υπό κανονικές συνθήκες θα βοηθούσαν στην προοπτική ανάκαμψης της χώρας και ταχείας εξόδου από την κρίση.

Αρχικά, με την δήλωσή του ενόψει του τετ α τετ του Πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον με τον Ντόναλντ Τράμπ και η αναφορά του να αξιοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας τη σπάνια ευκαιρία που και για λόγους συγκυρίας, του προσφέρεται και «να μην μείνει ως μόνη παρακαταθήκη του ταξιδιού του μια φωτογραφία με τον αμερικανό Πρόεδρο, χάριν επικοινωνιακών εντυπώσεων».

Αλλά και λίγο αργότερα, μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου των Π. Λιαργκόβα και Χ. Παπαγεωργίου με τίτλο «Το ευρωπαϊκό φαινόμενο: η ενοποίηση και οι προσπάθειες υλοποίησης της ιδέας», ο πρόεδρος της ΝΔ απηύθυνε μια δεύτερη προειδοποίηση για την ανάγκη προώθησης των μεταρρυθμίσεων προκειμένου η χώρα να βγει από την ύφεση, επαναλαμβάνοντας εκ νέου τον κίνδυνο περί χαμένων ευκαιριών, μπροστά στις «ανεύθυνες επιλογές της κυβέρνησης».

Μάλιστα ο κ.Μητσοτάκης, κατηγόρησε τον συγκυβέρνηση ότι είναι μεταρρυθμιστικά δυσκίνητη, δημοσιονομικά επισφαλής και αναπτυξιακά χωρίς προσανατολισμό, με τον χρόνο να λειτουργεί αμείλικτα εναντίον της χώρας.

Παρουσία του Σταύρου Θεοδωράκη αλλά και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε με νόημα ότι «μετά από τόσα χρόνια ύφεσης και στασιμότητας το ελατήριο της ελληνικής ανάπτυξης μπορεί και πρέπει να εκτιναχθεί» και επιτέθηκε για ακόμα μία φορά στο Μέγαρο Μαξίμου για αλλοπρόσαλλες επιλογές και για ιδεοληπτικές αμφιθυμίες στην προσέλκυση επενδύσεων.

Παράλληλα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει εγκλωβίσει την χώρα σε μακρά λιτότητα. «Δυστυχώς, από ιδεοληψία, τυχοδιωκτισμό ή και ανεπάρκεια, έχουν ήδη χαθεί μεγάλες ευκαιρίες. Την ώρα που όλη η Ευρώπη καταλάβαινε την ανάγκη χαλάρωσης της λιτότητας, η σημερινή Κυβέρνηση με την ανεύθυνη τακτική της όχι μόνο έβλαψε τη χώρα, αλλά έχασε την ευκαιρία βελτίωσης των δημοσιονομικών μας στόχων, εγκλωβίζοντας την Ελλάδα σε μακρά λιτότητα για πολλά ακόμα χρόνια».

Δημοφιλή