Πένθιμα ηχούν (ξανά) οι καμπάνες της Μητρόπολης Καλαβρύτων ως διαμαρτυρία στο νόμο για την ταυτότητα φύλου

Πένθιμα ηχούν (ξανά) οι καμπάνες της Μητρόπολης Καλαβρύτων ως διαμαρτυρία στο νόμο για την ταυτότητα φύλου
eurokinissi

Επί τρία λεπτά κάθε μεσημέρι ηχούν και πάλι πένθιμα οι καμπάνες στις εκκλησίες της Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας μετά την απόφαση του Μητροπολίτη Αμβρόσιο να εκφράσει με αυτό τον τρόπο τη διαμαρτυρία του στην υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την νομιμοποίηση της ταυτότητας φύλου από την κυβέρνηση.

Οι καμπάνες θα συνεχίσουν να ηχούν πένθιμα μέχρι τις 21 Οκτωβρίου και κάθε μεσημέρι στις 12:00.

Όπως έχει σχολιάσει ο Μητροπολίτης, «η Ορθοδοξία βρίσκεται υπό διωγμό στη χώρα μας...Δυστυχώς, η χριστιανική ηθική καταπατείται με νόμους, η Ελλάδα παύει να είναι χώρα πολιτισμού και γίνεται χώρα ασυδοσίας, ανηθικότητας και ανομίας. Η κυβέρνηση, κοντά της και τα υπόλοιπα κόμματα, περνούν συνεχώς νομοσχέδια τα οποία είναι κόντρα στο θέλημα του Θεού».

Στο σχετικό ψήφισμά, οι ιερείς της Μητρόπολης διαμαρτύρονται «για το αντιχριστιανικό και ανθελληνικό νομοθέτημα, όπου δίνεται η δυνατότητα για τη "νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου"» ενώ καταφέρονται επίσης κατά του συμφώνου συμβίωσης για τα ετερόφυλα και ομόφυλα ζευγάρια, της καθιέρωσης της θεματικής εβδομάδος περί "εμφύλων ταυτοτήτων" και χρησιμοποιούν ανεπίτρεπτους χαρακτηρισμούς κατά των ομοφυλοφίλων και των διεμφυλικών. Εκφράζουν δε την αγωνία τους πως «γρήγορα θα ψηφισθεί και άλλος νόμος για την τεκνοθεσία από τα ομόφυλα ζευγάρια».

Πέραν του πένθιμου χτύπου των καμπάνων, οι κληρικοί των Καλαβρύτων και της Αιγιαλείας αποφάσισαν να αναρτηθούν πανό διαμαρτυρίας σε κεντρικά σημεία της πόλεως του Αιγίου με ανάλογα συνθήματα και το ψήφισμά τους να αποσταλεί στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και τα μέσα ενημέρωσης.