ΔΙΕΘΝΕΣ
18/10/2017 09:30 EEST | Updated 18/10/2017 09:30 EEST

Η Βρετανία θα επιβάλει προϋπολογισμό στην Ιρλανδία εάν δεν υπάρξει σχηματισμός κυβέρνησης έως τις 6 Νοεμβρίου

Christian Habel/500px

Η Βρετανία θα αναγκαστεί να επιβάλει προϋπολογισμό στη Βόρεια Ιρλανδία εάν δεν σχηματιστεί νέα κυβέρνηση έως τις 6 Νοεμβρίου, δήλωσε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός για την περιοχή.

Οι πιθανότητες τα πολιτικά κόμμα της Βόρειας Ιρλανδίας να καταλήξουν σε μια συμφωνία «δεν είναι θετικές» και οι συνομιλίες τις τελευταίες ημέρες έχουν βαλτώσει, δήλωσε ο Τζέιμς Μπροκενσάιρ σε κοινοβουλευτική επιτροπή.

«Εάν είχα δώσει στοιχεία σε αυτή την επιτροπή την περασμένη εβδομάδα ίσως να υπήρχε ένδειξη για κάποια δυναμική, για περισσότερη πρόοδο. Αυτή η πρόοδος έπεσε σε τέλμα στα τέλη της περασμένης εβδομάδας», δήλωσε ο Μπροκενσάιρ.

«Έως ότου να υπάρξει ένα ανανεωμένο πνεύμα συμβιβασμού, η προοπτική για επικείμενη λύση δεν είναι θετική».

Η Βόρεια Ιρλανδία βρίσκεται χωρίς αποκεντρωμένη διοίκηση από τον Ιανουάριο, αυξάνοντας τις πιθανότητες να επιβληθεί εκ νέου άμεση διοίκηση από το Λονδίνο, ενδεχομένως αποσταθεροποιώντας την ευαίσθητη πολιτική ισορροπία στη βρετανική επαρχία.

Το βασικό εμπόδιο στις συνομιλίες μεταξύ των Ιρλανδών εθνικιστών του Σιν Φέιν και του φιλοβρετανικού Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (DUP) είναι η διαφωνία για τα δικαιώματα όσων ομιλούν την ιρλανδική γλώσσα.

Sponsored Post