Δημιούργησαν αποκριάτικη στολή «Άννα Φρανκ». Ποικίλες οι αντιδράσεις στο διαδίκτυο

Δημιούργησαν αποκριάτικη στολή «Άννα Φρανκ». Ποικίλες οι αντιδράσεις στο διαδίκτυο
Twitter

Ποικίλες είναι οι αντιδράσεις που έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη το αποκριάτικο κοστούμι «Άννα Φρανκ» που δημιουργήθηκε πρόσφατα και μπορεί κανείς να αγοράσει στο διαδίκτυο.

Η εμβληματική προσωπικότητα της Άννας Φρανκ, η οποία κρυβόταν μαζί με την οικογένειά της σε ένα σπίτι στο Άμστερνταμ κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής στην Ολλανδία, συγκινεί ακόμα και σήμερα.

Η στολή αποτελείται από ένα μπλε παλτό, μια καφέ τσάντα και ένα πράσινο μπερέ. Όσοι σχολιάζουν αρνητικά τη δημιουργία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατηγορούν τις εταιρείες για έλλειψη ευαισθησίας αφού εκμεταλλεύτηκαν την προσωπικότητα της Άννας Φρανκ για να κερδίσουν χρήματα.

Πολλές εταιρείες αναγκάστηκαν να σταματήσουν την πώλησή της ζητώντας συγνώμη για τον πανικό που προκάλεσαν, παρόλο που άλλες συνεχίζουν να την προωθούν με την ονομασία «Κορίτσι πρόσφυγας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου».

Η δημιουργία της στολής είχε στόχο να μας διδάξει πως πρέπει να μαθαίνουμε από την ιστορία μας, αναφέρουν οι επικεφαλής μιας εταιρείας. Το HalloweenCostumes.com ωστόσο την αφαίρεσε από το website του τη Δευτέρα και απολογήθηκε.

Ο Carlos Galindo-Elvira, περιφερειακός διευθυντής της λέσχης κατά της δυσφήμισης στην Αριζόνα καταδίκασε επίσης την κυκλοφορία της ενδυμασίας, σχολιάζοντας πως δεν σεβόμαστε τη μνήμη της σημαντικής γυναίκας με τον τρόπο αυτό.

Πηγή: rt.com

Δημοφιλή